Snabbare än blixten

Jag gick från jobbet strax efter 17.00 och behövde vara på Ica och Posten innan klockan 18.00 för att hämta ett paket som kom idag. Från jobbet körde jag ner till stan och ställde mig på en tio minuters parkering, in till min frissa och köpte hårfärg sen inom till Lindex och hittade nya underkläder för att sen snabbt bege mig till Kicks för lite ny make up. Sen körde jag till Stadsbiblioteket parkerade på en handikappsparkering, snabbt in och lämnade två böcker. Körde till Ica och hämtade ut paket 17.58.


Ögonskugga och läppglans från Maybelline.

Sammanfattning av detta året

Det är dags att sammanfatta detta året som har gått. Och jag kan med handen på hjärtat säga utan att överdriva att det har varit ett skitår. (Så mycket av min positiva inställning, ha).

Det finns de som påstår att året blir så som man firar in det nya året. Och mitt nyårsfirande var katastrof, utan dess like. Har aldrig varit på en värre nyårsfest. Maten som serverades var sushi, som jag inte ens äter vilket resulterade i att jag istället fick äta bröd(?!). Sen stod vi ute i evigheter och försökte skjuta rakter, vilket slutade med att en raket sköts rakt emot oss och vi fick springa åt all världens håll. Därefter tog vi taxi in mot stan, och när klockan slog 00.00 så hoppade vi av taxin och stod på Gustav Adolfs torg bland hundra andra människor för att sedan gå vidare till Swing inn. Där var jag i ungefär en timme sen tog jag en taxi hem.

Året har kantats mycket av att försöka rädda ett förhållande som inte ville räddas. Jag åkte i mitten av febrauri upp till Stockholm för att prova på sambolivet samt för att göra min praktik där. Det var också katastrof. Inte praktiken men sambolivet. Har nog aldrig känt mig så ensam som då. Kom hem igen veckan efter påsk, sjuk i förkylning och 40 graders feber.. samtidigt som jag slutade röka. På påskdagen tog jag min sista cigg. Veckorna och månaderna som följde sen var hemska. Dels hade jag ingen smak och lukt efter förkylningen sen när det väl började komma tillbaka då smakade allt annorlunda och jag börja känna smaker som jag inte känt på flera år på grund av rökandet. Men det la sig efter någon månad igen, tack och lov!

Sen kom sommaren och vi slutade första året av utbildningen. Då väntade istället 11 veckors arbete för mig. Först fem veckor på Tetra Pak sen sex veckor på Leaf Sverige AB. De sista veckorna på "sommarlovet" trodde jag att jag skulle ramla ihop. Jag gick med ständigt magsår och halsbränna. Var helt slutkörd. Åt Pepcid duo och kämpade för att klara de sista dagarna med flaggan i topp på Leaf. Samtidigt med allt detta så fortsatte förhållandet med R att kantas av ännu mer skit och om det hade varit berg- och dalbana tidigare så var det tusen gånger värre under sommaren. Men långt om länge så fick detta ett avslut, en gång för alla.

Men min räddning under sommaren blev, Italien. Jag och Matilda åkte till Terracina och jag har nog aldrig njutit så mycket som jag gjorde då. Vi solade, badade, drack goda drinkar och god mat och var på olika utflykter! Det var så underbart. Och sedan den veckan, har jag inte haft halsbränna eller tillstymelse till magsår en enda gång!

Hösten fortsatte sedan i vanligt takt och skolan började igen. Hittade på massor med roliga saker under hösten, åkte till Öland med mina fina vänner, hade födelsedagskalas både för släkten och med vännerna, åkte till London med Matilda och Elin och det var fantastiskt, vilken resa! Och så mycket mer.. framförallt att jag umgåtts med nära och kära. Några av mina tidigare "vänner" har försvunnit ur mitt liv, men så många fler har tillkommit vilket jag är så glad över.

Tack alla underbara och fina människor som har gjort detta till ett ganska postivit skitår :) Utan er och allt vad vi gjort är ovärderligt! ♥

Kungliga bröllopet i Stockholm:





Midsommar:





Myshelg hos Elin:




Min nya kamera:





Italien:







Öland:







London:




Jag är jävligt bra

Jag är långt ifrån en människa som kan klara allt med glans. Jag har mina brister precis som alla andra och ibland måste även jag inse att jag inte klarar vissa saker. Men det är att föredra inställningen att "jag är så jävla bra" när jag ska göra något eftersom det är så mycket mer behadligt än att höra "jag är så kass". Tycker inte ni det? För hur roligt är det egentligen att läsa om någon som har negativa tankar om sig själv och som ständigt går in med inställningen att man inte klarar någonting. Jag tycker inte det är speciellt upplyftande.

Därför är jag ofta glad, postitiv och med en inställning att jag är "bäst". Sen vet alla som känner mig att det inte är sant. Jag är inte bäst, det är ingen. Men att få positiv feedback antingen på vad man presterar, som tex. att få VG på varje tenta som vi än sålänge haft eller få ett jobberbjudande. DÅ är jag fan jävligt bra! Eller när man får höra att man är snäll och omtyckt. Det är att ljuga om jag skulle säga att det inte stärker ens ego, för det gör det. Mitt ego är stärkt av mycket och det är jag glad för. Jag vill inte vara en negativ människa som drar ner min omgivning i allt som är svart. Därför är jag som jag är, jävligt bra på saker jag behärskar. Punkt.

Bildrömmar

Godmorgon,

Jag har sovit oroligt inatt igen. Vaknade 03.40 av att jag blev rånad. Det hela utspelade sig vid en uttagsautomat som låg på ute en landsväg. Jag hade stannat bilen och skulle gå av och ta ut pengar. Då kör en röd Volvo och ställer sig bakom mig. Mannen i bilen tar upp sin pistol och hotar mig. Jag sitter orörlig kvar i bilen medan han slår i sönder fönstren på bilen. När han gjort det så kommer det en annan bil med en dam i. Hon går av sin bil och ska gå och ta ut pengar men då slår rånaren ner henne istället. Sen vaknade jag..

Detta är andra natten i rad som jag drömmer om bilar. Jag antar att det har med söndagens drama att göra. Kan fortfarande inte släppa vad som hänt om bilen dragit åt vänster istället för till höger där räcket fanns. Då hade vi troligtvis voltat ner för avfarten på motorvägen.. och vem vet hur det hade gått då!


Fyndat

Jag kan verkligen säga att jag gjorde fynd idag på Entré. Fick handlat vad jag behövde och det var dessutom på rea. Det blev en ny klänning till nyår, en "skinn" jacka och en väska. Allt på rea och allt runt femhundralappen. Wiiiieee!


Min jacka och Sture som ville vara med på fotot.

Jackan från Cubus.

En svart väska från Monki och Sture ville vara på fotot med igen.

Väskan.

Julklapp från Posten

Jag fick en julklapp från Posten idag, ett häfte med åtta olika saker man kan välja mellan. Troligt att alla som arbetar på företaget fått en likadan. Men det är tanken som räknas och jag blev glad. Ska välja fyra små ljuslycktor :)

Tack!


Spontan shopping

Jag mötte upp Maria i Malmö i eftermiddags för spontan shopping. Tyvärr hittade vi ingenting, men det var mysigt ändå :) Det var dock så kallt, frös som bara den.. hade turen att komma hem till mammas goda hemlagade potatis- och purjolökssoppa som värmer!


The next three days

Jag var och såg "The three next days" igårkväll (innan jag sladdade, kanske därför?!) och jag tror jag bet ner alla mina naglar under de timmarna jag satt i biografen. Den var så grymt bra. Tänk så långt man är beredd att gå för den man älskar. Om ni inte har sett den, så se den!


Vi kunde ha dött

Vi ligger bakom en lastbil som fyr och jag ska köra av motorvägen. Jag väjar för snö som ligger och får sladd på bakdelen av bilen. Styr och försöker få räta på bilen men det går inte. Tillslut trycker jag på bromsen och vi kör rakt in i räcket.


Klänning

Idag började mellandagsrean och jag och Matilda, Frida och även Axel var på Nova en stund. Jag tycker faktiskt inte om rea för jag brukar aldrig hitta någonting där. Och det gjorde jag väl inte idag heller, förutom en klänning från BikBok. Matilda däremot gjorde ett riktigt klipp, D&G parfym 100 ml för halva priset :)

Annars har dagen varit lugn, hamnade precis framför en film "Systrar i jeans".. sen är det dags att hoppa i säng för julledigheten är slut!


Ystad

Vi har kommit hem från mormor och morfar efter att ha firat jul där idag. Elin och hennes familj var också där och vi hade en mysig dag. Vi åt och åt, åkte pulka och delade ut julklappar. Jag är så mätt just nu och ligger raklång i soffan och njuter!


Julbord.

Gästerna.

Matilda.

Elin och jag.

Matilda och Elin mot pulkaåkningen.

Jag är fullt påklädd med lånade varma kläder och skor.

Elin och Matilda innan första åket.

Matilda in action.

Jag är redo.

Sen var det fika.

Massor av hemmabakade kakor.

Jag.

Vi är i Ystad hos mormor och morfar och fi...

foto1345 (MMS)

Vi är i Ystad hos mormor och morfar och firar jul! Har precis ätit vårt enorma julbord och till och med tagit oss en liten snaps, mums!


Afton


Julmaten.

Matilda.

Julklapparna.

Matilda och jag.

Jag.

Tomten Matilda.

Mina julklappar.

Öppnade.

Sture med sin nya mus.


Jul hemma

Vi skulle egentligen kört till mormor och morfar idag för att fira julafton tillsammans med dem. Men eftersom det är ett sånt snöoväder och varningar om att inte ge sig ut kring Österlen så har vi bestämt oss för att stanna hemma idag. Hoppas kunna åka dit imorgon istället. Så vi har varit ute och köpt mer julmat till ikväll, gott! Nu ska jag strax gå och byta om så jag kan bli julfin!


Julkatt som jag köpte på Vellingeblomman.

God Jul

Till alla mina trogna läsare, en riktigt GOD JUL!


Uppesittarkväll

Sitter och spelar Bingolotto, det är uppesittarkväll.. var ett nummer ifrån en Barcelonaresa!




Julklapp till mig själv

Jag köpte en julklapp till mig själv också, ett par Dyrberg/Kern örhängen!






Inslagning av julklappar

Jag var en runda på Nova idag och köpte de sista julklapparna. Och vi som inte skulle köpa så mycket till varandra i år..


Fyra påsar med paket!

Inslagning.

Färdiginslaget.

Jag fastnade tydligen

God lillejuleafton,

Wow, vilken dag.. massor av snö och blåst. Typ snöstorm?!

Kom till Posten imorse som vanligt, men vid tiotiden fick jag besked om att köra hem. Det skulle troligtvis fortsätta vara ett skitävder hela dagen och det var lika bra att köra hem nu. Det gick bra att köra, tills jag var hemma utanför garaget, då fastnade jag. Stopp!

Tack och lov hade jag världens bästa granne som kom och skottade och hjälpte mig så jag kom loss!

Nu stannar jag inne.. en stund i alla fall. Måste till Nova senare idag och köpa de sista julklapparna!

GRATTIS TILL MIN GOA VÄN MARIA SOM IDAG FYLLER ÅR!

Pissonsdag

Denna dag blev bara kaos, tyvärr! Och jag som trott att den skulle bli så bra.. FAN!

Går och lägger mig istället.


Lyxmiddag denna lillördag, potatisgratäng,...

foto1336 (MMS)

Lyxmiddag denna lillördag, potatisgratäng, rökt oxfile och sallad. Bara vinet som saknas!


Pimpad bil

En chaffis har alltid sin bil pimpad, oavsett om det är lastbilen eller personbilen. Men gott luktar det!

En chaffis har alltid sin bil pimpad, oavsett om det är lastbilen eller personbilen. Men gott luktar det!

Klänning

Smet iväg en stund från Posten och följde med Rogan, en av chaufförerna till Entré. Och då hittade jag min nyårsklänning, tror jag. Köpte ialla fall en klänning som är så snygg och hade passat bra till nyår. Men jag måste prova den igen och med hela kitet för se hur det ser ut :) Vill ju vara perfekt den kvällen!


Julfika

Vi har varit på julfika hos Matilda och Fredrik ikväll :) Jättegott och mysigt!


Varmt och skönt med ljus.


Deras julgran, bla. kulor, fåglar och stjärnor från Vellingeblomman.

Min bästa syster.

Goda julcupcakes.

Mini julbord

Vi hade ett mini julbord här hemma ikväll. Gott! Ska strax iväg på julfika hos syster och Fredrik :)

Fick julklapp från mitt extrajobb idag, biobiljett.. tackar!


Julbordet.

Tiggande Sture ville också ha.

Bröllopet

Jag fick "Det kungliga bröllopet" av Maria i julklapp :) Tack!


Middag

Godmorgon,

Imorse när jag kom till Posten var det -12 grader, kallaste morgonen än sålänge. Och dessutom är det snö precis överallt nu vilket gör det svårt att köra med bilen. Tur att jag kör försiktigt och lugnt :)

Igår kväll var det födelsedagsmiddag hos Maria, hon fyller ju år på torsdag! Så vi firade med god mat och en trevlig kväll :)

Ikväll är det julfika i Uppåkra, mys!






Väl godkänd

Idag kom resultatet på tentan som vi väntat i drygt fem veckor på och det blev VG. Kanske är tjatig, men jävlar vad jag är bra! :) Känns så himla skönt att kunna lägga den bakom sig nu och bara fokusera på projektet och rapporten på Posten.


Fika på macken

Igår efter vi varit på Vellingeblomman blev vi lite fikasugna. Och vad gör man då? Jo, man letar upp närmsta bensinmack. Vi körde in på Statoil i Vellinge och köpte dricka och varsin kaka. För min del blev det ett wienerbröd och Matilda tog något annat slemigt. När vi kommit ut från butiken säger Matilda att vi inte får fika inne i bilen eftersom pappa nyligen tvättat hennes bil. Så där står vi, två töffar, ute i minusgrader bland bensinlukt och avgaser och fikar :) Men gott var det!


Mitt goda wienerbröd, från Statoil i Vellinge.

Julhälsning från George

Fick denna på mailen:


Vellinge

Matilda kom och hämtade mig i Malmö i eftermiddags sen körde vi till Vellingeblomman. Gick runt på deras julmarkanden och handlade lite julpynt :) Mys!


Tomtebyn.

Jättefin ren.

Kronprisessan Victoria och Prins Daniel.

Tomtar.

Girls night

Igår kväll var det partaj hos Emelie, lika galet som alltid! Lek, dans, sång blev en sjukt rolig kväll :)


Jag och Emelie.

Jag på Emelies riktigt tjejiga toalett!

Snyggaste Emelie.

Jag, Maddis och Sara påväg ut.

Maddis.

Sara, jag och Emelie.

Petra dricker shot ur ett matskedsmått.

Emelie.

Sara och jag.

Therese.

Jag, igen.

Sara.

Men, här är jag ju IGEN.

och här är Emelie IGEN.

Och här dansar vi Maddis egengjorda dans.

Tack för en grym kväll tjejer!


Skål alkohol!

foto1316 (MMS)

Skål alkohol!


Oogachakka!

foto1315 (MMS)

Oogachakka!


Hur snygg är inte Emelie?! Va? Wow..

foto1311 (MMS)

Hur snygg är inte Emelie?! Va? Wow..


Är hos Emelie och förfestar.. Yeah!

foto1309 (MMS)

Är hos Emelie och förfestar.. Yeah!


Happy

Mitt humör har pendlat upp och ner sedan igår kväll. Ena sekunden jätteglad andra sekunden irriterad. Verkligen asjobbigt. Man skulle nästan kunna tro att jag har en grym pms. Eller kan det vara för att allting känns så jävla bra? Är ju inte van vid att saker och ting alltid går bra.. Ähh, jag vet inte! Vet inte mer än att jag är så tacksam över att träffat världens bästa T :)

Ikväll partaj hos Emelie sedan utgång.. wiiieee!

Robyn

Ikväll spelar Robyn i Malmö och jag hade så gärna velat se henne. Men biljetterna, när vi kollade, kostade 1500 kronor.. vilket är sjukt mycket pengar! Men jag vill fortfarande.

Underbara kväll

Vilken dag! Morgonen vet ni ju hur den var, katastrof. Och kvällen?! Typ samma. Började med att jag skulle köra inom Max och bla. köpa pommes (ibland blir det så), får stå i kö i tjugo minuter för att sedan få kalla pommes. Struntar i det och går ut till bilen. Då har något nöt ställt sig bakom mig så jag kan inte backa ut. Men tillsslut är jag ute från parkeringen och kan bege mig till Malmö. Väl framme får jag vänta och vänta på att få en parkeringsplats.. Bilen som ska köra därifrån tar evigheter. Då var min hunger enorm och irritationen ännu värre. Sen försätter kvällen med att jag äter mina pommes (som är sega efter att blivit uppvärmda i micron), dricker ett glas vin, somnar i soffan, vaknar, dricker julmust, somnar.. Och nu är jag här, pigg! Ja, min kväll alltså.. tycker så synd om mitt fredagssällskap. Bäst att gottgöra honom imorgon tror jag :) Nej, dags att hoppa ner i sängen och försöka sova lite till. Godnatt!


Fredagsfräckis

En kvinna låg i koma. En dag när en sköterska tvättade hennes privata delar noterade hon att det gav en liten respons på EKG när hon rörde kvinnan. Hon prövade igen och då rörde kvinnan på sig en aning. De tillkallade hennes man, förklarade läget och sa:


- Hur galet det här än låter så kan lite oralsex vara rätt metod att väcka henne.


Hennes man var skeptisk, men sköterskorna gav sig inte. Maken gick till slut motvilligt med på det och gick in i kvinnans rum. Efter några minuter planade kvinnans EKG ut helt. Sköterskorna rusade in och skrek:


- Vad hände??

Mannen svarade:


- Vet inte, hon kanske kvävdes?


På systemet utan kort

Idag var det andra gången jag kom till Systembolaget utan kort. Det var likadant förra gången jag var där, då stod jag i kassen och hade glömt både körkortet och Visa - kortet, och fick snälla bege mig därifrån utan vin. Och idag hade jag glömt Visa - kortet. Tack och lov låg det i bilen så jag kunde springa ut och hämta det. Oj, vad pinsamt detta börjar bli. I fortsättningen ska jag verkligen se till att ha alla kort med mig in direkt.


Tentauppdatering

Det senaste nytt från de efterlysta tentorna.. Idag är det fem veckor sedan vi skrev och fick svar från föreläsaren:

"Resultatet finns hos Fredrik (vår klasslärare). Jag vill att ni vänder er till honom för resultatet, annars måste jag skicka ut till alla stundenter."

Fredrik är på semster och åter den 19 december.. Yeah! Kan i och för sig tycka att det minsta föreläsaren kunnat göra är att maila var och en av oss resultatet, då han uppenbarligen varit sen med rättningen också (enligt tidigare mail till oss från skolan).

Detta känns som en cirkel som kommer fortsätta rulla och där skolan och föreläsaren kommer fortsätta att skylla på varandra..

Dessa förbannade tåg

Jag skulle imorse åka till Hässleholm för att besöka Posten där. Jag tog bussen 07.22 hemifrån för att sedan ta tåget 08.00. När jag kommer till centralen så är det försenat, såklart! Tågets avgångstid sköts upp och tillsslut skulle tåget avgå 08.46. Men då gav vi upp. Mötet och besöket inställt. Jag gick och skulle ta bussen hem igen, men då saknades chauffören.. så vi fick vänta en kvart på nästa. Men nu, efter att ha stått ute och väntat i två timmar är jag hemma igen, genomfrusen.

Nu, te och filt framför soffan innan jag fortsätter med dagens pluggande!

Insnöad

Det tog mig nästan en timme att köra hem från Malmö idag. Vilket väder det är! Men nu är jag hemma och tänker stanna här. Skulle egentligen iväg och jobba ikväll men har fått stränga order att stanna hemma. Det är inget väder att ge sig ut i. Det är en fördel med mitt jobb, att man kan meddela senast två timmar innan man börjar, om man fått förhinder. Och idag är en sån dag.

Nu blir det istället bakning, mjuk pepparkaka!


Min insnöade bil idag när jag skulle köra hem.


Plugg

Jag går in och gör en snabb uppdatering.. resten av veckan ska jag inte vara på Posten, utan idag och imorgon ska jag istället vara hemma och gräva ner mig i rapportskrivningen. Och på fredag blir det en tripp till Posten i Hässleholm för att hälsa på Stina :) Vilket ska bli jättekul och se hur hon har det! Jag hade ju besök av henne och Robban häromdagen och nu är det istället min tur att komma på besök.

Men nu måste jag fortsätta med skrivandet!


Vad hände

Jag vet inte om det är på grund av att jag hänvisade till ett av Katrin Z inlägg tidigare. Men min statistik på bloggen har ökat enormt. Kolla, nästan dubbelt så mycket bara idag!


Resa

Idag är det exakt två månader sedan vi åkte till London och nu börjar det på allvar klia i fingrarna på mig.. dags att boka nästa resa?! Jag vill så gärna iväg snart igen.. har ju så himla mycket att ta igen då jag inte rest tidigare. Dessutom får jag ofta mail från Norweigan om billiga resor.. svårt att låta bli att gå in och kika då.

Visst vi ska på tjejweekend i vår, men det är inte förrän april/maj.. jag vill åka snart, januari/februai!

Nej, ska fortsätta drömma mig bort..


Leaf- tydligen Sveriges äckligaste företag


"Sveriges äckligaste företag


LEAF heter det. Jag blir så jävla paff när jag möter upp Wiwi och frågar om vi fått in lite godis att lägga i våra julklappar till de fattiga barnen. "Det har vi inte", säger Wiwi. Ehhh... What?! Om det är några företag som har restlager och kastar mycket skit så är det ju godistillverkarna. "Vad sa de då?", frågar jag Wiwi. "De skickade ett mejl du kan få det", säger Wiwi och så visar hon mig det här:

Hej!

Tack för er förfrågan om sponsring!

Vi är mycket restriktiva när det gäller sponsring och stödjer enbart aktiviteter och arrangemang som ligger i linje med de strategiska planerna för varje varumärke.

Detta innebär att vi inte har möjlighet att sponsra privatpersoner, föreningar, skolor etc, med godis eller reklamprodukter.

Med vänlig hälsning

Marknadsavdelningen
LEAF Sverige AB

 

Jag har nu läst det här mejlet minst tio gånger. Jag kan inte tro att det är sant. "Har du bett om spons?", frågar jag Wiwi. "Du kan få se mejlet som jag skickade till henne", säger Wiwi och visar mig det här:

Hej!
Katrin Zytomierska har dragit igång ett välgörenhetsprojekt som handlar om alla fattiga barn i sverige, det finns 340 000 barn i sverge som varken kommer få en julklapp eller julmat på bordet, vårat mål är att kunna hjälpa så många barn som möjligt. därför undrar vi om ni har något intresse utav att vara med och bidra med godis till baranen?

Om ni vill vara med och bidra så kan ni skicka allt till Goldwell som ligger på regeringsgatan 65. Senast den 14 dec lär vi ha in alla bidrag.

Ni kan läsa mer om detta på hennes blogg:
www.finest.se/katrin

 

Okej, det var kanske inte så bra formulerat av Wiwi, men HUR kan man tacka nej till ett sånt här mejl? Dessutom skylla på att de "stödjer enbart aktiviteter och arrangemang som ligger i linje med de strategiska planerna för varje varumärke". Fy va vidrigt, äckligt och tillräckligt för att man för resten av livet ska bojkotta alla produkter som kommer från LEAF. Kan de inte skicka godis till 300 paket som vi ska skicka ut till BARN som inte får mat på julafton för att deras föräldrar inte har råd att ge dem det?!

Jag hoppas att ni alla 350 000 människor som läser den här bloggen tänker på det här nästa gång som ni står i butiken och ska köpa er en påse bilar eller en läkerolask. Det företaget som säljer den här skiten kan inte bidra med lite godis till fattiga barn I SVERIGE!

Hoppas att den här marknadföringen går i linje med den strategiska planen som ni har för era varumärken. Äckliga människor på LEAF."


Hämtat från Katrin Zytomierskas blogg: http://finest.se/katrin


Rocky road

Jag och Frida var hos Sanna i går. Vi gjorde rocky roads fyllda med onyttigheter som dumblekola, marshmallows och Bounty. Värsta sockerchoken! Men en jättemysig kväll, som alltid! :)








Imponerad

Jag ska bara inom här och skryta lite innan jag arbetar vidare. Åt lunch med distrikschefen idag, alltså min handledares chef. Han sa att han var väldigt imponerad av mig.. Att det verkade som jag förstått mycket om projektet, så mycket att jag dessutom klarade av att redogöra läget på mötet i fredags. Samt att jag rättar de anställda när de har fel kring projektet. Det hade han inte förväntat sig av mig.

Vad fan, är jag bäst så är jag!


Slappedag

Måndagmorgon och skitkallt, -8 grader. Jag håller på det längsta med att köpa varmfodrade skor, just idag springer jag runt i slitna gympaskor! Funkar också så länge det inte är blött ute för då läcker det in :)

Igår gjorde jag inte mycket.. var ute och gick en runda, såg fyra avsnitt av Tre Kronor och, ja, det var nog det :) Jag var ju dessto mer aktiv i lördags med julklappsshopping en hel dag, sen nattklubba en hel natt! Så igår hade jag rätt att vara slö!

Men vet ni vad jag mer gjorde igår?! Slog min tå som sitter brevid stortån.. Fy! Jag råkade, av misstag, sparka in foten i en öppen byrålåda och tån fick ta all smärta. Jag trodde för någon sekund att den hoppat av, eller åtminstonde var bruten. Gaahh vad ont det gjorde.. och det gör faktiskt fortfarande ont. Idag är tån röd, svullen och galet öm.


Nackspärr

Aj, jag har nackspärr och det gör så grymt ont. Vet inte om jag legat konstigt i natt/morse eller om jag helt enkelt tog i för mycket på dansgolvet igår ;) Men ont gör det ialla fall så det får bli Voltaren och värmedynan i soffan framför Tre Kronor idag.

Men nu är det först dusch och frukost innan dagen kan börja på riktigt!


DKNY Pure

Jag älskar denna parfym! Fick lite igår av Maria innan vi drog in till Malmö och jag känner fortfarande av doften. Så jävla underbart god. Nästan, men bara nästan att den klår Marc Jacobs Lola.

Snälla tomten..


Swing Inn

Godmorgon,

Jag vaknde nyss (!).. Inte så konstigt om man är uppe på nätterna i och för sig :) Men det verkar som att jag på helgerna lyckas vända på dynget fullständigt!

Igår var jag hemma hos Maria och Lasse och åt tacos, mums! Sen åkte jag och Maria in till Malmö och hamnade på Swing Inn. Jag lyckades med min charm komma in vid entren som har åldersgränd 28 :) Väl inne på stället så har jag inga kommenterar..punkt. En grym kväll blev det i alla fall!




Lördag




Julklappar

Jag och Matilda har varit i Malmö hela dagen och köpt julklappar. Vi hittade allt utom en till pappa. Men det känns så skönt att vara klar! Dock är min plånbok om möjligt ännu tunnare nu :)

Ska till Maria och Lasse och äta middag ikväll. Sen blir det partaj med utgång i Malmö. Kul! Men nu måste jag vila lite, så jag orkar med att dansa i natt.

Trevlig lördag!


Önskemål

Hur rolig är inte denna?! Hittade den på fejjan:

KäraTomten!

Även detta året önskar jag mig ett fett bankkonto o en smal
kropp i julklapp.
INTE tvärtom som du uppenbarligen trodde förra
året...;)

Tack på förhand

Systeryster på Jensens Bøfhus för nu är de...

foto1288 (MMS)

Systeryster på Jensens Bøfhus för nu är det lunch!


Jag är i Malmö och köper julklappar och nu...

foto1286 (MMS)

Jag är i Malmö och köper julklappar och nu är första klappen köpt!


Felparkerad






Jay eller Minnah

Undra vem som vinner?!


Guldklocka

Nu ska jag köra mina föräldrar till stan för de ska på galej. Mamma ska iväg och ta emot sin guldklocka för 25 årig tjänst i Lunds kommun. Fina ni!


Besked

Tänk vad ett enda telefonsamtal kan göra och så otroligt skört livet är. All styrka!

Fredagsfräckis

Ingemar och hans fru bor i Stockholm. En vintermorgon, när de åt frukost hörde dom nyhetsuppläsaren på radion säga: -’Vi kommer att få 8-10 cm snö idag. Vi vill därför att ni parkerar er bil på den sida av gatan med jämna husnummer, bara så att snöplogen kommer fram’ …varpå Ingemars fru går ut och flyttar bilen.


En vecka senare när de än en gång äter frukost, hör de följande meddelande på nyheterna: -’Vi väntar in ett nytt snöoväder idag, och räknar med snömängder på c:a 15-20 cm. Vi vill därför att ni parkerar bilen på den sida av gatan med ojämna husnummer, bara så att snöplogen kommer fram. Ingemars fru går lydigt ut igen, och parkerar bilen på den sida vägen som nyhetsuppläsarna nämnde.


Nästa vecka utspelas samma scenario ännu en gång. Nyhetsuppläsaren meddelar att det väntas mer snö. -’Vi räknar med 14-16 cm snö idag. Vi vill därför be er att parkera era bilar på den……..’ Då försvinner strömmen, och radion tystnar. Ingemars fru blir mycket upprörd, och med ett bekymrat ansiktsuttryck säger hon till sin man: -’Älskling, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vilken sida av gatan ska jag nu parkera bilen på?! Du vet, så att snöplogen kommer fram.’


Med kärlek och förståelse i rösten, som alla män som är gifta med blondiner alltid har, säger Ingemar: -’Men lilla älsklingen, varför låter du inte bilen stå kvar i garaget,bara idag?’


PlockePinn

Godmorgon,

Veckans bästa dag, fredag! Ikväll är det jobb som gäller för min del sen imorgon eventuellt julshopping i Malmö och på kvällen blir det partaj :)

Jag var ute med fd. kollegor från Posten igår och vi hade en riktigt trevlig kväll, som alltid när vi träffas. Mycket skvaller och uppdateringar om varandras liv. Av någon anledning så har alla alltid någon nytt att berätta, vilket är toppenkul! Vi började kvällen med en fördrink och snacks hemma hos Linnea, sen gick vi vidare till Plockepinn där åt vi massor av tapas, så gott!


Maria, Veronica och jag hemma hos Linnea.

Mina tapas, majskolv, anka och gris. Dock var majskolven
redan uppäten när bilden togs.

Efterrätten blev en chokladklump med yogurt.

Maria, Marit, Linnea och jag.

Ny blus

Nu är jag klar och ska strax dra mig mot Malmö för en trevlig kväll med tjejerna!


Ny blus kvällen till ära, från BikBok.. 30 % rabatt hade de idag!

Bikbok

Jag gillar BikBok och deras kläder, de är prisvärda och har bra kvalitet. Hittade dessa skönheter på hemsidan.






September

Jag ska snart sluta tjata om programmet "Så mycket bättre". Men det är bara så bra och om ni inte sett det.. så se det! Och September är ännu bättre, och grymt snygg!

På lördag är det sista avsnittet!


September tolkar Pluras låt, Kärlens tunga.

Vi går på nålar

Imorgon är det fyra veckor sedan vi hade vår senaste tenta. Enligt skolan så ska vi få resultatet efter högst tre veckor. Men vi har inte hört något. Tyvärr verkar ingen på skolan ha koll på detta. Flera av oss i klassen går på nålar och väntar på resultatet.. omtenta eller inte? Åhh, kom igen nu skolan och ge oss det förbannande resultatet.

Tack och lov ska inte min bok lämnas tillbaka till biblioteket förran i maj 2011, och då borde de väl vara rättade?!

Långklänning

Det är tydligen inne med långklänning nu i vinter. Tycker det är så fint. Dock vet jag inte om jag passar i det, är ju inte så lång. Men hör och häpnad, jag har växt. Tidigare var jag 1,59 nu är jag 1,61.. växt två cm på 12 år :)
Från Nelly.com.


Från H&M.

Från H&M.

Från H&M.


Snö

Godmorgon,

Har ni sett vädret idag? Det snöar.. och mina lår har slutat värka. Som en levande meteorolog :)

Ikväll ska jag ut och äta med mina goa fd. postenkollegor! Vi försöker ses någorlunda kontinuerligt men nu har det gått två månader sedan sist, vilket är på tok för länge sedan. Men ikväll är det dags.. så kul!


Postentjejerna förra gången vi sågs.


Mina fettolår värker, dåligt väder på ingå...

foto1254 (MMS)

Mina fettolår värker, dåligt väder på ingång? Får ofta värk i benen om det ska bli dåligt väder. Dessutom har mamma precis likadant, galet!


Jag sitter fast i kö på motorvägen och bör...

foto1253 (MMS)

Jag sitter fast i kö på motorvägen och började jobba för en kvart sedan. Mindre kul!


Handledare

Man skulle kunna säga att turerna kring praktiken de senaste dagarna varit som en berg och dalbana. Men just idag är det underbart här och jag är tillbaka där jag vart från början.

Jag har arbetsuppgifter och vi börjar komma framåt med projektet, vilket som känns fantastiskt kul!

Sen har jag nog världens bästa handledare.. han är fullt medveten om att jag inte alltid har någonting att göra, men han gör så gott han kan. Han har mycket annat att tänka på förutom mig som praktikant. Han tror på mig och dessutom, lyssna här.. Han tipsar sina kontakter på rekryteringsfirmor om mig. Förstår ni? Nej, det kanske ni inte gör.. men detta kan betyda jobb för mig. Jag är så glad och tacksam!


Myskväll

Godmorgon,

Jag hade en jättetrevligt kväll igår med god mat och massa mys. Säger man inte att vägen till en kvinnans hjärta går genom magen?! Igår var det fullpott! Och jag bara njuter och går runt med ett leende på läpparna :)

Idag kommer andra boxen av Tre Kronor, wiiee!


Fraktfritt

Nelly.com har fraktfritt mellan den 6-12 december. Kanske borde passa på att köra nyårsklänning då? Ska bara bestämma mig vilken jag vill ha först..


Nagellack

foto1250 (MMS)

Jag var en runda på Ica Maxi på lunchen och fick köpt ett nytt nagellack, det blev ett rosa Depend. Det blev inte riktigt den rosa jag hade velat ha, då detta mer ser ut som stoppljus-rosa. Men det är svårt att veta genom att bara se på burken. Fast det blev kanske fint ändå och om inget annat så vänjer man väl sig!


Smuts

Godmorgon,

Jag var sen imorse igen, förstår inte. Har ändå varit vaken sedan tjugo över fem och uppe sedan klockan sex. Antar att det går i snigelfart om mornarna. Ja, nu är jag ialla fall på plats. Dock var resan het rena lyckohjulet, bensinen började sina rejält (ja, den var i och för sig redan låg när jag körde hemifrån, men sen som jag var hann jag inte tanka) och dessutom tog spolarvätskan slut påvägen, och att köra utan spolarvätska i detta vädret är som att köra med bindel för ögonen. Får helt enkelt köra inom en mack i eftermiddag påvägen hem.

Jag sitter och väntar på att Robban och Stina ska komma hit. Vi ska diskutera kring projektet på Posten. Och jag hoppas att det lossnar mer för mig efter denna dag. Tills de kommer tänkte jag fördriva tiden med att måla mina naglar. Jag stoppade ner ett rosa nagellack igårkväll men kan inte hitta det idag, antingen har jag glömt det eller tappat det. Har letat igenom hela väskan men hittar inte det. Stort I-landsproblem..


Kanske svårt att se, men det är min smutsiga framruta.

Julklappar

Om några veckor är det julafton och jag har inte köpt en enda julklapp än. Vi har, i familjen, bestämt oss för att dra ner på julklapparna, 300 kronor ska vi lägga på varje person och 100 kronor var köper vi lotter för som vi sedan skrapar tillsammans. Alla är nöjda :) 

Men mitt problem är vad ska jag önska mig?

Jag fyllde ju nästan precis år och fick mycket fint då. Har kommit på några småsaker men måste komma på mer. Funderar så det knakar.. Vad ska ni önska er?!


Jay

Jag tror någon måste förklara för mig vad det är med Jay Smith som gör honom så bra, för jag förstår inte. Jag lyssnat igenom flera av hans låtar som han gjort under Idol men hajar inte alls grejen med honom?! Är han snygg? Sjunger han bra? Eller är det synd om honom för han har drogproblem?

Tacka vet jag Olle!


Olle och Jay.

Sovmorgon

Godmorgon,

Jag tog en timmes sovmorgon imorse och var pigg när klockan ringde. Underbart! Anledningen till sovmorgonen var att jag inte skulle köra mamma till jobbet. Annars kör jag mamma till jobbet strax efter sex när det är kasst väder, sen hem igen och gör mig i ordning. Men idag är hon ledig så då passade jag på att sova. Tyvärr hade jag inte räknat med att det skulle vara så mycket mer trafik som det var och det tog lång tid att komma till Posten.


Tillbaka

Jag har inte skrivit några inlägg i helgen, jag vet. Men nu är jag tillbaka igen. Helgen har varit grym med take away mat, film och MYS!


Fredagsfräckis

Jag tyckte den tidigare fredagsfräckisen var lite för vulgo, så här kommer en ny:


Jonte sitter vid frukostbordet och läser Hallandsposten när hans fru går fram till honom och dänger en kastrull i huvudet på honom.

- Aj aj, varför gjorde du så där? frågar Jonte och gnider sin ömma skalle med handen.

- Jag hittade en lapp i din ficka igår med namnet Jennifer på, svarar frugan.

- Men kära vän, jag var ju på travet igår och hästen jag satsade på i tredje loppet var Jennifer.

Hans hustru tror på förklaringen och ber skamset honom om ursäkt.

Ett par veckor senare när han som vanligt sitter och läser sin morgontidning vid frukostbordet går hans fru fram till honom och ger honom ett våldsamt slag med stekpannan i huvudet.
När han kvicknar till efter några minuter säger han med en svag stämma:

- Varför i hela fridens namn slår du mig på det där viset?

Hustrun stirrar på honom med en blick som kunde döda:

- Hästjäveln ringde igår!!


Nyårklänning

Om mindre än en månad är det nyårsafton och då blir det partaj! Jag är i full gång och leta efter en ny nyårsblåsa. Även ifall det bästa och mest ekonomiska egentligen varit att ta någon av dem man har hemma, men det är svårt att låta bli att titta. Här kommer några av de jag tittat på och min personliga favorit är den röda!









Klänningarna kommer från Nelly.com

Morgonkaos

Godmorgon Fredag,

Jag har sovit oroligt inatt.. vaknade av ett sms vid tolvtiden, vilket jag aldrig annars brukar göra, sen tog det två timmar innan jag somnade om. Men jag fick läst en del i böckerna jag lånat på biblioteket till rapporten, vilket känns skönt.. hellre det än att bara ligga och vrida och vända sig.

Nu har jag precis kommit till Posten även ifall jag egentligen tänkt vara hemma. Men eftersom jag ändå skulle upp och köra mamma och pappa så kunde jag lika gärna fortsätta. De har nämligen åkt till Lübeck idag :) Så man skulle kunna säga att jag har föräldrafritt nu.. helt oplanerat, eftersom jag egentligen själv skulle varit iväg denna helg.

Men det var nära de fick ställa in sin resa, då det uppstod ett kaos hemma imorse.. Pappa gick i förväg för att slänga sopor. Till saken hör att han går med kryckor, eller nu har han bara en krycka i och för sig. Han tog soporna och nycklarna i den lediga handen (man måste ha nycklar för att komma in i sophuset) och gick iväg. När jag och mamma kommer efter och möter honom, så frågade han om han verkligen fick nycklarna, för han hade inte dem på sig. Panik! Det var mörkt ute och vi hade en tid att passa. Jag gick tillbaka till lägenheten för att se om de låg på golvet hemma eller om han tappat dem på vägen. De gick tillbaka till sophuset (som är utomhus och där lamporna var i sönder) och letade. Men vi hittade inte dem. Klockan var 07.10 och deras buss gick 07.20 från stan. Men precis när vi skulle ge upp trampade mamma på dem. Då hade antagligen pappa tappat nycklarna när han skulle lägga ner dem i fickan, eftersom dörren till sophuset redan var öppen. Sen blev det full fart mot stan, och de hann med bussen!

Tillskott i kungafamiljen

Enligt dagens Aftonbladet så kommer Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel bli föräldrar den 17 oktober 2011. Tidningen gjort en kartläggning av släkten Bernadotte och kommit fram till datumet. Tänk om detta är sant, så fantastiskt!


Väder

Det är ett riktigt skitväder ute, vilket gjorde att jag stannade hemma från Posten idag och kommer nog göra det imorgon också. Vågar inte köra i rusningstrafiken när alla kör som galningar. Jag har dessutom pratat med min lärare idag och det var han som sa att vi inte skulle ge oss ut i trafikenom vi inte behövde. Och jag har att göra ändå, var på biblioteket igår och lånade massor av böcker som jag ska använda mig av till rapporten.

Nu ska jag gå och laga middag, blir kasslergratäng med ananas och nötter!






Trött

Sture har smygit under mitt täcke och lagt sig. Mys!





Hotell Gyllene Knorren

Jag tror årets julkalender på SVT, Hotell Gyllene Knorren, kan bli riktigt bra. Idag gick det första avsnittet och jag satt bänkad. Kommer definitivt att ge den en chans.



Kofta

Jag har glömt att visa denna fina supermysiga kofta som kommer från Vero Moda. Fick den i första-advent-present i helgen!






Fika

Ikväll blir det Bonde söker fru och Maria Wern här hemma. Har dessutom varit och köpt Kavlis ädelost och pepparkakor, mums!

Underbara kväll!


Ledsen

Ibland händer det oförutsedda händelser som gör att man blir tvungen att ställa in vad man planerat. Och detta har nu hänt mig.. Jag har blivit tvungen att ställa in mina planer till helgen pga. att jag helt enkelt inte har råd. Min dyraste ägodel, bilen, har kostat mig flera tusentals kronor denna månad vilket har gjort att det inte finns ekonomi till så mycket mer. Dessutom är det snart jul och då ska det handlas till allt vad den högtiden hör till. Det är i alla fall så himla tråkigt och jag är verkligen ledsen men hoppas kunna ta igen denna helg till våren istället!

Sofi Fahrman

Godmorgon,

Fortfarande askallt ute.. -8 grader i morse. Jag trodde inte att jag skulle tina igår kväll när jag kom hem. Fy vad jag frös, speciellt om fötterna.. tror att kallbranden är nära om jag inte köper ett par varma skor snart! Blev ialla fall att raggisarna fick sitta på i natt också :)

Igår var jag, Frida, Maria, Sanna och Veronica på Sofi Fahrmans signering i Malmö, på Crown Nightclub. Det var ungefär vad jag hade föreställt mig, fick drinkar, goodiebags, signerade böcker och massor med tips! Goodiebagen var den som var absolut höjdpunkten på kvällen.. en pläd, ett hårspänne från Top Shop, hårspray från Redken, mascara från YSL, läppstift från YSL och allt detta låg i en komönstrad tygåpse :)

Tack flickor för en trevlig kväll!



Högläsning ur hennes senaste bok Elsas värld.

Signering av böcker.

RSS 2.0