Rensar

Matilda håller på att anordna en loppis som kommer vara i Uppåkra mellan Lund och Staffanstorp under helgen den 12 och 13 juni. Det kommer bli en stor loppis med massor av olika saker och stånd. Det kommer annonseras i både tidningen och längst vägkanter. Jag har börjat rensa ut saker som jag ska sälja, kläder, smycken och böcker. Ska bli kul att stå och sälja :)

Vill du också stå och sälja, eller komma förbi och fika då så är det alltså helgen den 12 och 13 juni mellan klockan 12-16, på Knästorps Kvarnvägn 287 i Staffanstorp.


Lunds BK

Var tillsammans med pappa och tittade på fotboll i division 1. Lunds BK mötte FC Rosengård på Klostergården. Har varit där några gånger tidigare, men ikväll var första gången vi var där för säsongen. Det var roligt och inte minst en fröjd för ögat :-) Jag hade spelat resultatet 2-0 och pappa hade 3-0. I 93:e minuten kvitterar Rosengård till 3-1, synd, för det hade varit kul om vi också hade vunnit.


Lunds BK i gult och FC Rosengård i svart.

Lunds BKs första mål.

Jag på läktaren under matchen.

Väl godkänd

Fick mitt betyg idag på projektarbetet som jag gjorde under praktiken i Stockholm. Jag fick VG! Ett arbete som jag gjort själv så det känns helt fantastiskt och jag är sååå glad :-) Vilken underbar kick för självförtroendet.


Kungen, lika glad som jag.

Cykeltur i skräck

Vilken cykeltur jag hade ner till stationen i morse. Det började med att det regnade när jag skulle iväg, och inga regnkläder hittade jag och bussen var jag precis påväg att missa. Det var bara att bita ihop och sätta sig på cyklen. Påvägen kände jag att det läckte vatten från sadeln genom mitt Veolia sadelskydd och på köpet fick jag två snygga fläckar på rumpan och på mina beiga chinos.

När jag cyklat halvvägs och befinner mig på en sträcka full med träd så kände jag hur det droppade ner regn på mig, tänkte inte ner på det tills jag känner en jättedroppe.. men detta var ingen regndroppe utan det var fågelbajs som landade på pannan, kletades in i luggen, stänkte på mina glasögon och rann ner på jackan. Inget papper hade jag med mig, däremot hade jag mina tunna vantar på mig som jag kunde torka med.
Något stressad cyklade jag vidare. När jag är rullar nedför en backe på en enkelriktad cykelbana går där en dam med ett stort paraply. Jag kunde inte väja på någon sida eftersom det på en sidan var biltrafik och på andra sidan var buskar. Hade denna dam bara kunnat gå rakt och inte snurrat på ditt enorma paraply hade jag smidigt kunna cykla förbi. Istället går hon mitt i cykelbanan, vinglar fram och snurrar på sitt paraply på en bredd av en meter. Damen ser att jag kommer men aktar inte sig och när jag börjar komma närmre henne så försöker jag plinga men istället så lossnar på ringklocka från styret och flyger åt alla håll. Då börjar paniken komma så jag skriker i all hast till henne "För fan så flytta dig", inte det bästa ordvalet men i rädsla för att få överstyr på cykel så och efter traumat från fågelbajset så känns det försvarsbart.

Efter att jag cyklat förbi damen körde jag i en vattenpöl så min ena fot och sko blev genomblöta.. kan det vara synden som straffar sig efter vad jag skrek till henne!?

Väl framme så gick jag in på Pressbyrån och fick några servetter med vatten så jag diskret kunde försöka torka bort bajset.. det är vid såna här tillfällen man önskar att man sprungit till bussen, för i sista sekund hinna med den :-)

Morsdag kaka

I dag är det morsdag och det har vi firat! Började med att göra hamburgare och åt de med alla tillbehör. Sen bakade Matilda en jättegod chokladkaka med dajm- och kakaogrädde.

Chokladkaka:

4 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smör
2 dl vetemjöl

Dajmgrädde:

2 dl grädde
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 st dubbeldajm


Rör ihop socker och ägg. Blanda ner kakao, vaniljsocker, mjöl och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen.
Sätt ugnen på 150 grader och grädda mitt i ugnen i ca 35 min.

Dajmgrädde: Vispa grädden tills den får mjuka tippar. Sikta ner kakao och  vanligsockret och rör om. Hacka dajmen grovt och rör ner.


Chokladkaka med dajmgrädde.

Min goda hamburgare.

Film och söndrig klocka

Denna regninga dag spenderas i soffan samtidigt som Sex and the city rullar :) Har bara sett filmen en gång tidigare och tyckte att det var dags att se den igen. Detta eftersom jag ska se tvåan nästa vecka, känner att jag behövde uppdatera mig vad som hände i den första.

Min klocka har förövrigt gått i sönder. Först ringen och nu klockan.. får ta och leta upp kvittot tror jag så jag kan få den lagad.


Sex and the city.

Sture vilade också sig.

En skruv har lossnat.

Min söndriga klocka.


30 årsfest och schlager

Dagen gick i ett från klockan halv två när jag började göra mig i ordning inför 30 årsfest och senare också schlagerkväll. Det var Alexandras 30 årsdag vi firade på Nöbbelöv. Var där vid tretiden och fick jättegod mat. Det blev en trevlig uppvaktning med bland annat tal och en massa sånger :) Tror det var en nöjd Alexandra som fyllde år.

Vid sjutiden var det dags att åka hem för att byta om och sminka om sig inför schlagerkvällen i Malmö hos Björn och Maria. De hade gjort en schlagertävling, kul! Dessvärre kom mitt lag som bestod av mig, Frida och Axel bara tvåa. Tyvärr! Första priset var en bakelse med Christer Sjögren. Sedan var det tid att bänka sig för Eurovision song contest. Vet inte om jag tyckte att rätt låt vann, hejade på Danmark. Men det var såklart roligt för Tyskland och för Lena som vann, så hon är väl värd det.



Mamma och jag innan vi åkte.

Jag och Matilda på parkering innan vi gick in till festen.

Födelsedagsbarnet.

Det enorma presentbordet.

Alexandra visade glatt upp presenten från oss, fina örhängen från Formidabel.

Matilda.

Alexandras pappa höll tal.


Redo att åka på schlagerfest.

Lekledarna.

Våra svar i schalgertävlingen.

Bakelsen med Christer Sjögren.

Eurovision song contet på storbild.

Jag.

Frida och jag.

Party!

Tre i vitt.

Frida hade med sig en bok om London som jag får låna tills vi ska åka. Tack söta!


Grattis till dig mamma på Mors dag! :-)


Malmö

Vilken trevlig kväll de blev igår. Åkte in till Malmö vid fem tiden för After Work med Marit och Johan. Vi gick först till Mosaik och åt några smårätter, sen gick vi vidare till hotellet Best Western och satt i deras lounge och pratade. De hade på hotellet happy hour från klockan 17.00 och tills vidare :) Tyvärr var detta deras sista kväll att ha det, eftersom Lilla Torg konkurrerar ut dem nu på sommaren. Men vi får hoppas att de trots allt kommer ha någon sådan kväll i sommar.
 
När klockan närmade sig halv ett och hotellet började stänga ner kände vi att det kanske var dags att gå. Jag gick mot tåget som jag trodde skulle gå oftare än vad det gjorde. Fick vänta på centralen i 45 minuter innan tåget började rulla. När vi väl åkte så stannade vi på alla mellanstationer. Så innan jag var hemma och låg i sängen var klockan över två. Blev en lång men rolig kväll :)


Jag, innan jag åkte in till Malmö.

Fina Marit och Johan på Mosaik.

Mina smårätter, pasta och grillspett.

I eftermiddag ska jag på 30 års uppvaktning för Alexandra och sen ikväll är det schlagerfest i Malmö med glitter och glamour :-)

Brev på posten

Fick ett brev på posten idag av min söta kusin Elin. Det var sidor från en tidning om London som hon hade hittat och sparat. Där står en massa om vad man ska se och göra där och annat som är bra att veta. Så bra och som jag längtar tills vi ska åka :)


Innehållet i brevet.


Ögon

Efter en kvinna fyllt 25 år så påstås det att hon får sina första rynkor, då vid ögonen. Jag är inte 25 år än, men jag tänkte i förebyggande syfte använda ögonkräm ibland. Hittade en som verkar bra på Medstop (tidigare Apoteket) för 69 kronor. Så står det om den: "Vårdande  och stärkande ögonkräm som reducerar fina torrhetslinjer". Kan vara värt att prova.

I går hade Nova öppet längre än vanligt, enda till klockan 22.00. Hade ingen bil och fick ingen skjuts i början på kvällen, så jag fick vänta tills bilen kom hem. Eftersom jag visste att en del butiker skulle ha bra erbjudanden så körde jag dit. Blev mest att jag köpte till andra än till mig själv. Fick tag på ögonskuggor jag letat efter. Hittade dem på H&M, en vitglittrig och en guldig.

 
Ögonskuggorna.

Ögonkräm från Medstop.

Fiasko

Antar att de flesta vet att inte Sverige och Anna Bergendahl gick till final i Eurovision song contest, vilket fiasko! Jag tycker låten är bra. Var tveksam till den de första gångerna jag hörde den, men den har blivit bättre. Att se henne på scenen igår var hemskt, mager, blek och en otagbar blick i ögonen. Såg ut som att hon skulle ramla ihop vilken sekund som helst. Måste vara jobbigt att stå där med så mycket press på sig och sen dessutom inte gå till final. Jag kan inte hjälpa att tycka synd om henne. Nu går min röst till Danmark istället.


Anna Bergendahl.


Rabarberpaj

Jag gjorde ett nytt försök med bakningen idag. Köpte rabarber och rörde ihop en paj när jag kom hem. Jag hade mer rabarber än vad jag behövde till en form så det fick bli en extra paj med de resterande rabarberna och päron.

Smuldeg med havregryn:

100 gram smör eller margarin
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Lite vanligsocker

Fyllning:

1 kg rabarber
1 dl socker
2 msk potatismjöl

Blanda alla ingredienserna till degen så det blir lagom smulig. Gör vid rabarberna och lägg i en plastpåse, blanda sedan i sockret och potatismjölet så det blandas ordentligt. Lägg fyllning i en ungfast pajform och strö över degen.
Sätt ungen på 200 grader och låt pajen gräddas i cirka 20 minuter.

Låt er väl smakas.


Rabarberna.

Fyllningen av hackad rababer, socker och potatismjöl.

De färdiga pajerna.


London

Nu är resan bokad till London. Ska åka dit med kusin Elin och syster Matilda :-) Vi tre ska på en egen kusinresa till storstaden, häftigt.



Wraphouse

Var och åt middag med Frida ikväll på Wraphouse, jättemysigt och gott.. helt enkelt en superkväll :-)


Bästa Frida, som alltid får mig på bra humör.

Jag.

Kladdmuffins

Bakade kalorisnåla kladdmuffins idag som brukar bli jättebra. I receptet står det att man ska ha kakao men detta hade jag inte hemma så det fick bli hackad blockchoklad istället. Vet inte om det är anledningen till att muffinsen blev totalt misslyckade. De sjönk ihop i mitten av formen och blev inte alls så bra som de brukar bli.
Tänkte i alla fall ge er receptet, för lyckas man göra dem som jag gjort tidigare så blir de toppengoda!

Muffins cirka 15 stycken:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl flytande margarin
1/2 tsk bakpulver


Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, salt, bakpulver och rör ner det i äggvispet. Tillsätt sist det flytande margarinet. Rör till en jämn smet. Fördela i 20 små muffinsformar. Grädda i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.


Mina muffins.


Lindex

Kommit hem från VIP kvällen på Lindex nu. Fick bubbel och tilltugg när vi kom dit, sen gick vi runt och tittade på de fina kläderna. Såg ett linne av Ewa Larsson som var riktigt häftigt, man knöt det i nacken sen var det som ett släp som hängde ner på benen. Svårt att förklara, men snyggt var det. Dock så blev det inget köp. Fick ialla fall köpt nya fina nagellack, ett rosa och ett turkost.

Sen fick vi varsin goodiebag med ett lättglans från Max factor (precis vad jag behöver), ett halsband från just Affordable Luxury och en Elle. Mycket tacksamt :-)

Tack för en trevlig kväll!


Röda mattan.

Sture tyckte också om min goodiebag.

Mina nya nagellack.

Halsbandet och läppglanset som vi fick.


VIP kväll

Lindex nya kollektion Affordable Luxury by Ewa Larsson lanseras i morgon. Jag och Maria har fått en VIP inbjudan till Lindex butik i Malmö ikväll för att få möjligheten att handla något snyggt av kollektionen.


Fodrad klänning i chiffong. Axelband i skinnimitation med dekorativ knäppning bak.

Fodrad klänning med dekorativa veck på axlar och baktill.
Drapering fram och knäppning vid höften.


Halsband med kedjor.


Packåsna

Körde inom Carema och hämtade ett par kryckor till mamma idag när jag var i stan. Hon opererade sin fot i förmiddags men det missades att hon skulle ha kryckor med sig hem. Så jag fick snällt lasta på dem på cyklen tillsammans med en redan överfull cykelkorg. Ett under att jag kom levande hem :)


Nu ska jag iväg och hämta min telefon som har varit på service. Sen ska det mobilbloggas :-)


Min lastade cyklen.


Ny vecka

Det är exakt två veckor kvar tills jag ska börja sommarjobba och som jag längtar. Vet att jag sagt det innan men jag säger det igen, tycker det ska bli så kul och prova på att jobba med logistik på riktigt och dessutom få lön för det.
Kan kanske till och med bli så att jag kan ha klackaskor, kjol och kavaj någon dag.. sen är det bara en riktigt hög lön, flex, tjänstebil och andra superbra förmåner som saknas till jag når min drömkarriär :-)

Har något jättekul på gång som blev klart nu i morse. Ska berätta så fort det är bokat.. wiieee!


Vackra skånska landskap.


Mysig dag

Blev en tur till Lundakarnevalen idag också. Sista dagen idag sen är fyra år tills det är dags igen. Såg på karnevalståget och såg mycket bättre än igår. Förstod att jag hade missat en hel del eftersom vi stod långt bak då. Efter att jag promenerat hem från stan så blev det en tur till Nova, köpte två fina tröjor. Visar bilder på dem i morgon för nu kallar sängen!

Sov gott mina vänner :)


Ett av de bästa numren handlade om Islands aska.

"Kronprinsessan Victoria och Daniel".

Nagellack

Tycker det är så fint med nagellack och främst på sommaren. Depend har bra och praktiska burkar som är prisvärda. De kommer ofta med nya spännade färger som följer året. Sommarens nyheter är supersnygga och är verkligen helt rätt i tiden!


Depends nya färger.

You're out of my life


Lundakarnevalen

Började dagen igår med sillafrukost hos Anna och Micke för att fortsätta ner på gatan och titta på karnevalståget. Många vagnar var det med, vissa med mer fantasi än andra. Men det var kul att se och en av det största händelserna i Lund under denna helg.


Ridande poliser som inledde tåget.

Första vagnen.

Studenternas eviga problem, boendet.

Eva och Adam.

Anna Ankas vagn. Hade mer hoppats på en imitation av henne själv.

Fantasin på hög nivå!

Lund central.

Efter tåget gick vi till stadsparken och hade picknick, mysigt och soligt :)


Lisbeth, Maria och Martina.

Njuter i gräset.

Killarna som skötte musiken.

När jag varit hemma om och gjort mig i ordning inför kvällen så cyklade jag till Frida för att umgås och ha det trevligt med hennes fina vänner. Satt på balkongen och njöt av musiken som grannarna i huset mitt över gatan spelade och sjöng för oss. Senare på kvällen gick vi in till stan och till karnevalen och träffade ännu fler folk. Blev en mycket trevlig kväll!



På Fridas stora balkong.

Luftballong.

Grannarna mitt över som underhöll oss med musik!

Söta Frida.

Henrik, Frida och jag.


Snabbvisit på karnevalen

I går kväll kom Marit och Johan till Lund. Meningen var att vi skulle gå på karnevalen, gå runt och titta och sätta oss i ett öltält och umgås. Men eftersom där var så enormt mycket folk överallt på området och meters långa köer in till tälten, kom vi fram till att vi hade trevligare om vi satte oss på en vanlig uteservering utanför området.
Då var problemet bara att hitta ett sånt ställe, hela Lunds centrum var fullt med folk.. men Johan hade ögonen med sig och strax efter vi gått ut hittade han en krog, Valvet. Där var lite folk, hade en uteservering på baksidan mot ett grönområde och där var så skönt. Vi kunde prata och ha en trevlig kväll utan hög musik, trängsel och fulla människor.

Tack för en toppenkväll :)

Karnevalståget är idag klockan 13.00, har ni vägarna förbi Lund så måste ni se det! Jag ska till Anna och Micke och se det tillsammans med dem och annat trevligt folk!


Fina Marit och Johan.

Krogen där vi spenderade vår kväll.

Köpte med mig hem Lundakarnevalsglasen. Har förra gångens glas och
tyckte det var kul att ha årets också.

God ananassås

Det gick mycket bra på Tetra Pak, förutom drogtestet fick jag även träffa min handledare jag ska ha i sommar. Han verkade ha massor av ideér på vad jag kan göra, allt från att organisera lagret till planering av produktionen. Känns riktigt kul och längtar så efter att börja :)

Tänkte ge er receptet på en jättegod ananassås som jag har gjort i kväll till middagen. Den passar bra att ha till som tillbehör vid grillen. Enkel att göra och ett gott alternativ till andra kalla såser.

Ananassås 4-6 personer:

425 gram krossad ananas (sila bort spadet)
4 dl lätt creme fraiche
2 msk lätt majonäs
Purjolök
Persilja
Salt och pepper


Ingredienserna.

Den färdiga ananassåen som ska serveras till kassler och kokta potatis.


Sola och drogtestas

Jag hade tänkt sitta ute och sola i dag eftersom de lovade att det skulle bli varmt i dag också. Hann sitta ute en stund innan det började smådugga. Det var inte alls så skönt som jag hoppades. Får be till vädergudarna att vädret blir bättre till i kväll. Då kommer Marit och Johan in och vi ska gå på Lundakarnevalen och ha det trevligt.

I eftermiddag ska jag till Tetra Pak (där jag ska sommarjobba) och ta ett drogtest. Deras policy när man ska jobba där. Har gjort det några gånger tidigare så det ska säkert gå bra i dag också. Får hoppas att jag har mer kvar, har kissat flera gånger redan :-)


Här hade jag tänkt sitta och sola, om inte regnet hade kommit.

Karnevalen.

Kommer ni ihåg min stora fina ring som jag berättade om för någon dag sedan?
Igår släppte pärlan från sitt fäste. Hittade som tur kvittot, och det är nästan på dagen
två år sedan jag köpte den. Idag ska jag ner till stan och prata med dem i butiken,
har trots allt fått en garanti om att pärlan aldrig skulle släppa.

Ska ni på karnevalen i helgen? Då ses vi kanske :-)


Stortorget

Det blev som jag trodde ett glas vin ikväll, gott :) Hade en toppenkväll med Evelina på Mosaik på Stortorget i Malmö. Mycket tjattrande och sköna timmar i solen.

Även fåglarna verkar tycka det är kul att hänga på uteserveringar, för plötsligt när vi sitter där så tycker någon fågel att den ska bajsa precis ovanför där jag sitter. Får bajset på mina jeans och även stänk på tröjan, tack fågel!
Som tur var Evelina snäll och gick in och hämtade servetter. Hade inte direkt kunna gå in med bajs på byxorna, kan bara tänka mig hur det hade fortsatt ner på resten av benet.
Fick dock tipset av damerna vid bordet bredvid att det gav tur att att få fågelbajs så jag skulle köpa lotter. Det gjorde jag, köpte två trisslotter påvägen hem. Har inte skrapat dem ännu, men håll tummarna.

Var inne på Body shop och köpte en ny body lotion, White musk.. ny doft som luktar superfräsch och god.


Evelina.

Mitt vin, blev ett glas rött.

Hann med att fånga fågelbajset på bild.

En staty på Stortorget var det full med skum, fick veta att det förmodlingen
var diskmedel som någon blandat med vattnet. Lite busigt men ganska fint.


Min nya body lotion med en frisk doft.


Malmö

Åhh, vad jag blir lycklig av detta vädret! Det har varit en helt fantastisk dag i dag också..solen skiner och det är såå varmt :) Ska bege mig mot Malmö strax och träffa Evelina. Får se om det kan bli ett kallt glas rosé i kväll också. Behövs något svalkande i denna värme. Ganska lätt att hitta på anledningar för ett glas rosé..farligt men sant :-)

En fantastisk kväll

Jag har försökt att blogga från mobilen vilket inte har gått så bra. Har inte min vanliga telefon så bilderna blev i sämre kvalitet än vanligt. Sen gick det inte att vidarebefodra bilderna. Får fortsätta med datorn tills jag får tillbaka min telefon.

Vilken fantastisk vårkväll, vindstilla, varmt och helt underbart! Har suttit på Stortorget med Maria och pratat och druckit rosé. Jättemysigt!
Promenerade hem, tog 35 minuter, en lagom kvällsrunda. Gick förbi området där Lundakarnevalen ska vara, förberedelserna är i full gång:) Musiken var på högsta nivå samtidigt som de byggde upp tälten och allt annat som ska vara klart till helgen.


Gott med rosé.

Maria.

Förberedandet inför Lundakarnevalen.

Vackert att skåda vid promenaden hem.


Är på Stortorget med Maria och dricker ett...

Är på Stortorget med Maria och dricker ett glas rosé har det trevligt:)


Ringar

Tycker det är såå fint med ringar, gärna stora och speciella ringar. Köpte en ring på Formidabel i Lund för något år sedan, och är väldigt nöjd med den. Satt och kikade på deras hemsida (www.formidabel.nu) och hitta flera nya designers med snygga smycken!


Tänkte visa några av de ringar jag hittade och absolut skulle kunna köpa:

http://www.bykristensen.net/


http://www.bykristensen.net/

http://www.annasukardi.com


http://www.scherning.dk


Terracina i Italien

Kan inte riktigt förstå att jag har bokat en solsemster till Italien i sommar. Sista veckan i augusti lyfter vi och ska vara borta i åtta dagar, helt underbart :)
Sist jag var på en solsemester var för 21 år sedan, så jag känner mig så värd detta. Ska bo i en liten lägenhet på ett fint hotell med pool och nära havet, äta italiensk mat, åka på dagsutflykt till Rom och bara njuta!



Hotellet där vi ska bo.

Terracina.

Terracina, där ska vi bada.

Odd Molly



Fika hos Frida och Kronprinsessans bröllop

Spenderade min kväll i går hos Frida i hennes mysiga lägenhet. Vi fikade och pratade och hade det jättetrevligt. Samtidigt som jag var hos Frida så gick en intervju med Kronprissessan Victoria och Daniel på tv och vi försökte lyssna och se på det även om det mest våra röster som hördes :)

Som det flesta vet så tycker jag det är väldigt roligt med kungahuset och framförallt nu när det är bröllop snart. Har alltid sagt att när det blir ett kungabröllop så ska jag se det på plats. Nu är det om en månad och jag vet inte än om jag kommer ha möjlighet att kunna åka till Stockholm för att förverkliga min dröm om ett prinsess bröllop.
Så nu finns det en plan B istället, blir det inte Stockholm så blir det Helsingborg. För de som vill följa med så anordnar Sofiero en bröllopspicknick. Med storbildskärm framför slottet och med picknick i trädgården så kan man följa bröllopet. Är det alternativ och förslag om det är fint väder!?


Mys hos Frida.

Kronprinsessan Victoria och Daniel under intervjun.

Nya glasögon

Jag och mamma var och beställde nya glasögon för två veckor sedan på Glasögonmagasinet i Lund. Vi var båda verkligen i behov av nya, eftersom det var fyra (!) år sedan vi köpte nya sist. Jag valde ett par som var bruna av märket Esprit och mamma ett par svarta från Lacoste. Förra veckan var jag och hämtade mina, är jättenöjd med dem. Känns som de passar mig perfekt. Mamma blev lite lätt avundsjuk att jag fick mina så fort efter beställningen, men i dag kom äntligen hennes. Så nu är vi lika snygga :)


Mamma med hennes nya brillor.

Jag med mina glasögon.

Glöm inte att titta på Kungafamiljen i kväll klockan 20.00 på TV4.

Nu ska jag till Frida på fika!
Vi hörs senare.

Recept baconsås

Det var min dag att laga middag ikväll, och då blev det baconsås med pasta och grönsaker. Tänkte ge er receptet på baconsåsen eftersom den är så lätt att göra och väldigt god.

Baconsås 4 personer:

2-3 paket bacon
Purjolök
2 dl lätt creme fraiche
2 dl lätt smaksatt creme fraiche, paprika/chili
Sweet chili sås (endast för smaksättning)
Kryddor efter önskemål (ex. peppar och vitlök)
Mjölk/matlagningsgrädde

Stek baconen tillsammans med purjolöken. Efter stekningen kan man hälla av fettet från baconen, om man vill ha en lite fettsnålare variant. Tillsätt sedan creme fraichen och låt koka upp. Smaksätt med önskade kryddor och sweet chili sås för mer smak. Om såsen blivit för tjock spä den då med mjölk/matlagningsgrädde.

Servera gärna med kokta grönsaker som ärtor, morötter eller böner.


Hanne Boel och Jakob Karlzon

Blev medbjuden på konsert på Victoriateatern i Malmö av Emelie och Micke, tillsammans med Mickes brödrar. Det var Hanne Boel som sjöng och Jakob Karlzon som spelade. Innan konserten började var det picknick med pastasallad och ostbricka. Har aldrig varit på en jazzkonsert tidigare, och hade inga förväntningar på hur det skulle vara. Men det var väldigt bra tyckte jag. Vi fick platser längst fram och allting blev så levande när man såg allt på scenen. Det var blandat med låtar, några av dem som man kände igen och några hade Hanne Boel skrivit själv.

Har haft en jätterolig och mysig kväll med en bra konsert. Tack snälla för jag fick följa med!


Picknick innan konserten.

Micke och Emelie.



Tack för i kväll!

Sov gott mina vänner.

Recept marinerad fläktfilé

En god läckerhet som vi hade på födelsedagsmiddagen igår, var lime/rosmarin/timjan marinerad fläskfilé.

Tänkte ge er receptet, till 4 personer:

600 gram fläskfilé
2 msk timjan
2 msk rosmarin
½ lime, rivet skal

Putsa filén, hacka örterna fint och blanda med limeskal, salt och peppar. Rulla filén i örterna och stek i margarin/smör. Låt filén eftersteka på svag värme i 25 minuter.

Låt er smakas!


Ört och limeblandning

Fläskfileérna

Tillsammans med hasselbackspotatis, stekta morötter, svamp och böner blir det så gott.

Fika

Började dagen med en promenad, skönt väder att vakna till. Så fint ute nu när allt börjar slå ut i naturen.

Sedan blev det en sväng till Malmö för en fika på Lilla kafférosteriet. Har hört mycket om det stället, men jag måste säga att det kändes lite väl överskattat. Åt en grillad focaccia och en liten bit av en kolatringel, blev väldigt mätt av chokladen. Påvägen hem igen så körde jag inom min syster och hälsade på en stund.



Fina magnolia blommor som jag njöt av under promenaden.

I bilen mot Malmö.

Fikan på Lilla kafférosteriet

Jag!

Ikväll blir det konsert i Malmö med bland andra Emelie och Micke, kul!!



Födelsedagsmiddag

Min mamma hade födelsedagskalas för delar av släkten i går. Vi (säger vi, för jag har hjälpt till) lagade jättegod mat. Förätten bestod av en ostmacka och en räkmacka. Det blev lime/rosmarie/timjan marinerad fläskfilé med hasselbackspotatis, sås från skyn och stekta morötter till huvudrätt och till efterrätt den tårta som är mest populär i vår familj just nu, Pavola.

En trevlig kväll!


En del av gästerna

Sture hittade en kompis att leka med

Förrätten

Min söta kusin Elin och jag. Elin fyller 12 år, och jag 24 år. Ser ni att vi är nästan jämnlånga? Antingen är Elin lång eller jag kort. Jag röstar för det sista!


Kväll

Alla gäster har åkt hem, och jag ska strax gå och lägga mig. Är så trött så det känns som jag hade kunnat somna vilken sekund som helst. Har varit en mysig kväll! Berättar mer i morgon för nu kallar sängen.

Sov gott mina vänner.



Passar på att slänga upp en bild på då fileérna som blev en riktigt god huvudrätt (dock fortfarande råa på bilden). Recept kommer i morgon.


Roliga kvällar

Har de senaste tre kvällarna haft fullt upp. I onsdags var det middag på Tusen & 2 med fina vänner och åt goda hamburgare, sen blev det Carib Creol där vi drack drinkar. Dessvärre var inte drinkarna lika goda som de brukade, jag drack bland annat en Piña Colada som hade för tok för mycket vispgrädde(!?) i sig.

Torsdagen gick allmänt i lugnets tecken, sen på kvällen bar det av till Malmö tillsammans med Emelie för att åka hema till Maddis på vinkväll! Blev en mycket trevlig kväll med mycket trams :-)

I går blev det Nova Lund en sväng, köpte födelsedagspresent till Frida eftersom det var middag hos henne på kvällen. Fick även en jättefin klänning av mamma som fick invigas på kvällen. Middagen hos Frida var jättegod och vi var ett kul gäng som var där.

I kväll är det dags för ännu en födelsedagsmiddag för mamma! Återkommer med bilder från kvällen!!

Piña Colada från Carib Creol med något förmycket vispgrädde


Emelie och jag hemma hos Maddis

På födelsedagsmiddag hos Frida


Converse

Vill ha ett par converse! Fick ett tips igår om att man kunde beställa på Halens, där de endast kostar 599 kronor.



Ny blogg

Då är det dags att ge bloggnadet en chans. Min tanke är att både kunna mobilblogga och att skriva längre inlägg från datorn. Bloggen kommer handla om mig och allt runt om mig samt goda recept, inredning och vill-ha-saker.

Nu kör vi igång, välkomna!


RSS 2.0