Thai

Godmorgon i kylan,

Jag håller på att frysa ihjäl, det är så kallt.. -9 grader imorse. Och jag har fortfarande inga varmfodrade skor.. gaahh!

I gårkväll var jag hos Frida och världens gulligaste Sigge. Åt thaimat och hade det så mysigt! :) Och ikväll ska jag tillsammans med massor av andra tjejer till Sofi Fahrmans signering i Malmö.. bjuds på drinkar, goodiebags och sköna modetips!


Kan detta möjligtvis vara vad som väntar ikväll? Bild lånad från Aftonbladet.


Helg

Jag har njutit av varje sekund denna helg.. En riktig toppenhelg med massor av skoj. Den avslutades dessutom på det bästa tänkbara sätt igårkväll :)

Men nu är det ny vecka.. i eftermiddag kommer min handledare från skolan och då gäller det att lägga på sin charmigaste sida beroende på hur hans helg varit (hoppas inte han läser detta för då kan nog mitt VG vara kört)
Sen ikväll är det middag hos Frida och lille Sigge.. så kul :)

Nu är kafferasten slut och dags att jobba igen!


Denna film såg jag igår!

Trevlig kväll med middag utomhus på Lilla ...

foto1233 (MMS)

Trevlig kväll med middag utomhus på Lilla Torg sen bio.. Efter många olika turer med inställda och försenade tåg sitter jag nu, genomblöt av all snö, på bussen.


Cd skiva

Jag har bokat cd skivan "Så mycket bättre" från CDON.com. De har fraktfritt och jag hade dessutom en rabattkod där, så det blev bara 120 kronor. Ett riktigt klipp :) Kommer bli toppen att ha i bilen!


Första advent
















Blingade kilklackar

Dessa kilklackskor är svagt glittrande och finns på Nilson Shoes.. skitsnygga!


Födelsedagsbio

Jag fick av Sanna och Frida när jag fyllde år, bio och fika. Och igår var det dags, vi såg "Fyra år till". Har ni inte sett det, så se den. En politisk bögfilm :) Efter bion blev det fika och mys! När det var tid för mig att åka hem, gick det inte att få tag på en taxi.. flera nummer vi ringde var det upptaget hos. Tack och lov kom en räddade ängel och körde mig hem :)

Nu lite frukost och sen rapportskrivande.


Frida.

Mys med julmust, chips, paj och ännu en film.

Filmen, Fyra år till.

Tack tjejer för en grym födelsedagspresent!


Lördagskväll






Drama på Panduro

Jag har precis kommit hem efter en runda på stan. Hittade tyvärr inga varmfodrade skor, så tråkigt! Hade hoppats att jag skulle hittat men nej.. Är ju skyltsöndag imorgon, och då har väl butikerna i både Malmö och Lund extra öppet?!

Jag måste berätta vad som hände idag när vi var inne på Panduro. Riktigt obehagligt! Rätt som det var, när vi gick där inne, så är där en tjej som börjar skrika. Hon skriker att Panduro har stulit pengar från henne osv. Butikspersonalen försökte lugna ner henne men det gick inte, så väktare fick tillkallas och så även Polisen. Tycker synd om henne för ingen vet nog egentligen vad som låg bakom.


Godnatt

Jag har varit och jobbat ikväll, var lugnt och skönt.. brukar vara det på fredagskvällarna. Kom hem lagom tills filmen  "13 snart 30" började så den har roat mg fram tills nu. Dags för mig att hoppa i säng, imorgon blir det ev. skojakt för min del och det behöver jag vara utvilad till.

Sov gott darlings!


Skor

Jag tyckte att jag hade rustat mig bra inför de 10-15 minusgraderna som det ska bli nästa vecka, ny jacka, ny halsduk, nya vantar och ny mössa.. kanon! Tills idag när jag hade varit hos frissan.. då kom jag på SKOR.. frös som en idiot om fötterna!! Gaaahh.. och jag inga varmfodrade skor hemma, för de har jag slängt så det är bara att försöka hitta ett par nya. Och jag som inte alls tycker det är roligt att shoppa skor eftersom mina fötter har olika storlekar. Får ut på skojakt i helgen, ett ont måste.


Hittade dessa på Din Skos hemsida och något liknande kan jag tänka mig.


Klippt

Jag har fått klippt luggen nu och blev jättenöjd. Känns väldigt ovanligt att se sig i speglen.. men jag vänjer mig så småningom. Jag har en virvlen som sitter i luggen och därav kan luggen se lite sned ut innan virvlen har vant sig. Sålänge får jag platta och spraya :) Är det någon som har ett bra tips på hur man får luggen att bli på plats när det blåser ute? Det är inte alls snyggt när det står rak upp av vinden.





Konferens

Godmorgon,

Idag är det veckans bästa dag, Fredag! Och jag är ledig från Posten.. De skulle på konferans så då fanns det ingen mening att jag skulle sitta där. Ska istället försöka skriva lite på rapporten tänkte jag. Sen vid lite i ett ska jag ner till stan och klippa luggen :)

Nu ska ni får höra en annan sak, som jag skäms lite över.. Fick höra att jag pratar mycket ungefär "men du pratar på ganska bra du också".. Då ville jag bara sjunka genom jorden. Det var vid helt fel tillfälle som jag fick höra det. Ska jag börja vara tyst istället? Jag vet att jag kan babbla på ganska bra.. men mest om jag är med folk som själva pratar mycket. Är jag i ett tystlåtet sällskap så brukar jag oftast kunna knipa igen mer. Kommer fortfarande ihåg på utvecklingssamtalen när jag gick på högstadiet och gymnasiet att de sa till mig att jag pratade förmycket på lektionerna. Jag är helt enkelt en babbelmaja.. men är det ett problem, tycker ni det?!

Nyfärgat hår




Arbetsintervju

Jag har varit ute med en säljare hela dagen och det har varit toppenkul. Vi var på tre olika kundbesök varav två av dem var med förhandlingar. Det var riktigt spännande att vara med och titta på.

Ett av företagen blev intresserade av mig.. frågade massor om mig och om utbildningen. Fick hans visitkort och han bad mig höra av mig under våren för han "kände när han träffade rätt människor". Oavsett så är det jättekul och jag är väldigt smickrad hur det än blir :)

Nu håller jag på att färga håret och imorgon ska jag klippa luggen!

Säljare

Godmorgon,

Jag sitter på praktiken nu och väntar på att säljaren som jag ska åka med idag ska komma och hämta mig. Vi ska åka ut på två stora kundbesök inklusive förhandlingar. Känns väldigt spännande :) Det finns en del som tycker att jag skulle passa som just säljare, och idag kan jag ju verkligen se vad jobbet innebär.

.. Naglarna rödmålade, klackisarna på och kläderna är nystrukna så jag är redo!

Nu får det vara nog

Nu ska jag berätta..
Under våra 10 veckor som vi är ute på praktik så ska cirka 50% av tiden läggas på vårt projektarbete, dvs. att vi bland annat under den tiden ska skriva på vår rapport. Det betyder att 2-3 dagar i veckan så bör vi koncentrera oss på att syssla med projektet. Och för min del så har jag lättare att fokusera på att skriva om jag är hemma. Så enkelt är det. Under praktiken i våras var jag hemma och skrev en dag i veckan. Och snacka om att jag fick gjort vad jag skulle. Var totalt helt slut på kvällen. Därför hade jag tänkt att göra likadant denna praktik.

Då jag dessutom delar min rum på Posten men en annan så passar det sig bättre att jag håller mig hemma eller på biblioteket de dagarna han behöver rummet, istället för att sitta ute bland trafikledarna där det är full rulle hela tiden.

För att gå vidare så fick vi ett mail från vår lärare igår "ni ska infinna er på praktiken fem dagar i veckan.. detta innebär att ni inte ska sitta hemma ett par dagar i veckan". Jag vet inte vart han fått detta ifrån mer än att jag misstänker att NÅGON/NÅGRA i klassen varit påhugget att berätta att de ska vara "hemma" 2-3 dagar i veckan. Att det ska behöva vara så förbannat svårt att hålla käft. Sluta spring till Fredrik för minsta lilla och sluta sabba för alla andra.

Jag kommer bortse från Fredriks mail och fortsätta att köra på min plan. Är det nu någon av er som vill skvallra för honom, så varsågod!

Maria Wern

Ikväll börjar serien om kriminalinspektör Maria Wern igen på TV4. Och det måste jag ju se :) Tyvärr jobbar jag tills klockan 21.00 så jag kommer missa början av avsnittet. Men jag kanske kan smita lite tidigare från jobbet så jag hinner hem i lagom tid!



Snöar




Ledig

Jag har fått gjort mycket på min rapport idag, vilket känns riktigt skönt. Hade möjlighet att kunna sitta på praktiken och skriva. Imorgon ska jag dock vara hemma från Posten. Tänkte bland annat åka ner till biblioteket och låna lite nya böcker. Och sen passa på att ta lite sovmorgon när tillfälle ges. Ligger fortfarande efter med sömn sedan i helgen.

Nu, lite mat sen iväg och jobba.


Mörkt hår med lugg

Det verkar som att jag ska färga mitt hår mörkt och ha lugg, tack! Jag hörde dessutom på Förkväll igår att det är väldigt inne med lugg, så jag får hålla mig till den trenden antar jag :) Får ta ringa frissan och boka tid.




Lanvin for H&M

Idag släpps Lanvin for H&M och jag hade mer än gärna shoppat någon av dessa fyra klänningar. Men tyvärr så sätter min ekonomi stopp för det, är för snål för att lägga 1500 kronor på klänning. Jag får njuta av dem på bild istället :) Men visst är de snygga?!


Biggest loser

Igår var det final i programmet och även om jag inte har sett ett enda avsnitt under säsongen så ville jag gärna se finalen. Vilka otroliga människor :) Flera av deltagarna hade gått ner över 30 kg. Vinnaren blev Karl-Fredrik, han gick ner 75,5 kg. Förstår ni hur mycket det är? 75,5 kg. Jag är grymt imponerad!


Före.

Efter.


Lugg och färgat hår

Jag börjar bli trött på mitt hår nu och det känns som det är på tiden att piffa till det. De få ljusa slingorna jag har börjar växa ut och det är dags att bestämma hur jag nu ska se ut. Ska jag satsa på att göra blonda slingor genom hela håret ochi såfall med eller utan lugg? Eller ska jag ha mörkt hår och då med eller utan lugg? Hårets längd idag är ungefär till axlarna och är mycket uppklippt.


Blond utan lugg.

Blond med lugg.

Mörk med lugg.



Mörk utan lugg.

Jag gick tidigare idag från praktiken och ...

foto1213 (MMS)

Jag gick tidigare idag från praktiken och passade på att åka till Zoogiganten för att köpa nya möss till Sture. Hans röda favvomus är försvunnen och det skär i mitt hjärta när han står och piper att jag ska plocka fram den men inte hittar den. Därför köpte jag flera möss till honom nu i olika färger så han förhoppningsvis hittar en ny favorit.


Julstämning

Jag tyckte i helgen när det snöade att en viss julstämning infann sig. När vi var på Lilla torg i lördagskväll så satt vi ute med gasolvärmare och filtar. Kring oss var det snöfläckar, en stor julgran stod placerad på torget och en början till en utomhus isbana. Så visst börjar julkänslan att komma. Köpte till och med glögg i går :)

På söndag är det första advent, vilket betyder att det inte är många veckor kvar tills det är julafton!

Vaken

Godmorgon Måndag,

Mina ögon öppnade sig redan 05.20 imorse, 40 minuter för tidigt. Precis så man vill starta en ny vecka. Men nu är jag igång och strax är det dags att sätta sig ner med projektet.

Helgen går så fort, tyckte det var fredag igår.. men min helg har varit bra, riktigt bra :) Längtar redan tills det är helg igen!! Annars kommer veckan mestadels bestå av jobb och jobb.




På Lilla torg!

foto1208 (MMS)

På Lilla torg!


Lussekatter och saffransbullar med mandelmassa







Lördag

Jag var helt slut i går när jag kom hem från Posten, det sög verkligen musten ur mig att åka lastbil. Däckade sov fort jag kom innan om dörren i går eftermiddag och sov sedan i princip hela kvällen. Men nu är jag piggare om man bortser för förkylningen som ligger och gror. Tyvärr så fick jag ställa in bion med Frida, så ledsen för det!! Hade verkligen sett fram emot att ses. Hoppas vi kan ta igen det en annan dag istället.

Lastbilsturen igår var magisk. Jag vet att det är inte många vars dröm att få åka lastbil, men det var min. Och nu har min dröm gått i uppfyllelse. Jag var så taggad och hade skyddskor och massor med lager kläder på mig för att inte frysa. Vädret var ju som det var, regn, snö, hagel och blåst och en grad kallt. Men trots att jag hade mycket kläder så blev det tillslut för kallt och jag fick stanna inne i hytten på de sista stoppen. Var så kallt att jag inte kände mina tår. Vi körde runt i Malmö och jag kunde inte tänka mig att åka med någon bättre chaufför, åkte nog med världens bästa chauffis. Är så tacksam för min praktikplats! På måndag ska vi (jag och två anställda på Posten) börja titta på projektet som jag ska jobba med tillsammans med dem. Under dagen kommer jag också få finbesök från Posten i Hässleholm :)

 Nu ska jag och mamma strax baka lussekatter, gott!

Lastning och lossning









Jag åker äntligen lastbil och stortrivs. J...

foto1205 (MMS)

Jag åker äntligen lastbil och stortrivs. Just nu är vi i Limhamn och lossar paket. Ser ni så överlycklig jag ser ut?!


Stora dagen

Jag skulle kunna säga att det är den stora dagen idag. Men förutsättningarna kunde ju knappt varit sämre för regnet löser ner och jag börjar bli förkyld, nyser och snorar. Får hålla mig uppe med ibumetin under dagen. Hoppas jag blir piggare tills ikväll för då är det bio med Frida.

Nu måste jag gå och ta på mig alla lager med kläder och sedan köra till Toftnäs för där väntar Per-Åke med sin lastbil!

Väl godkänd

Jag vill inte vara tjatig men jag är så jävla bra. Fick precis tentaresultatet för tentan som jag skrev på 40 minuter, kommer ni ihåg den? Jag fick VG, väl godkänd. Det är underbart eftersom VG är det högsta som man kan få. Jag hoppas att jag även får reda på resultatet från fredagens tenta snart så man kan lägga det bakom sig sen.


Lastbil

Jag är full med information efter dagens möte. Det har varit mycket nytt men så intressant. Har kommit på många nya ideer och funderingar inför mitt projekt. Så det känns toppen!

Imorgon ska jag åka lastbil, min dröm ska gå i uppfyllelse då. Nästa vecka ska jag ev. åka med en skåpbil.. När trafikledarna frågade vad jag hade för krav på chauffören så sa jag "han ska vara snygg, singel och mellan 25-30 år". Av någon anledning hade de tydligen en perfekt kandidat (enligt de själva). Så nu är det allmänt känt på stället att jag ska ut och åka med en snygg singelkille nästa vecka.. hmm.. pinsamt eller vadå?! Ibland blir det lätt en höna av en fjäder.



Programledare

Jag har inte smällt vem som ska vara programledare för Melodifestivalen 2011. Har ni läst vem det blir? Rickard Olsson och Marie Serneholt. Finns det inga andra än två avdankade b-kändisar? Rickard Olsson var bra när han hade Nyhetsmorgon på TV4 för flera år sedan, men sedan dess har det bara gått utför. Och nu senast så springer han runt i röda jeans och färgar håret?! Hallå.. Och Marie som har snott Skånes snygging och som dessutom inte verkar kunna stå på egna ben utan ska göra allt som Måns gör.. först Grease sen sjöng hon i Melodifestivalen och nu ska hon leda Melodifestivalen.. åhhh.. Nej, jag är glad att jag inte lagt pengar på att se det live nästa år!


Möten

Jag har suttit i möten hela dagen. Väldigt lärorika och intressanta möten. Det första mötet var uppe på processavedelningen där jag först fick en grundläggande introduktion, för att sedan vara med på deras förberedande OPS möte som är imorgon. Sedan efter lunch var det fackligt möte med planering inför nästa år. Vilket som också hade med mitt projekt att göra, dvs. lastplanering och personalstrukturen. Imorgon är det också möte, och då är det stora OPS mötet med processavdelningen. Det ska bli så spännande. Jag har till och med fått ringa återbud till att jobba imorgon kväll eftersom mötet troligtvis kommer dra ut långt på eftermiddagen.


Nerkletad katt

Imorse när jag tvättade håret över badkaret så skulle såklart min katt Sture titta på. Han satte sig uppe på kanten på badkaret och vart påväg att hoppa i. Till saken hör att han inte alls tycker om vatten, utan hade troligtvis blivit livrädd och hoppat omkring i badkaret och bruitit både armar och ben. Så för att rädda vetrinärskostanderna tog jag honom runt magen med mina schamponerade händer och satte ner honom på golvet igen. Då slog det mig att han blev fullständigt kladdig av schampoot, så det vara bara att pausa min egen hårtvätt och börja tvätta honom istället. Vi låste in och i badrummet och jag hällde vatten på honom lugnt och försiktigt. Skummet flödade och golvet blev blött. Men jag tror jag lyckades att få bort allt på honom. Och jag fick tillsslut också tvättat klart mitt hår!


Seger

Helena Seger har gjort sin första intervju sedan hon och Zlatan blev tillsammans. Spännande! Det är i nya numret av Elle som finns ute att köpa nu. Kanske man borde göra?!


Projekt

Jag har fått mitt projekt nu på praktiken. Det blir att planera om i lasthallen, vid ankommande och avgående gods. Kan tyckas svårt, och det kommer det säkert att bli också. Men till min hjälp så har jag två killar som också ska vara med i detta projekt. Det är ett "verkligt" projekt så ska det sättas i rullning den första januari 2011, vilket som är extra kul då jag fortfarande är kvar här då. Idag fick jag mer information om vad som är tänkt och nästa vecka kommer vi sätta igång med skisser och tankar. Just nu sitter jag och tittar på hur det nya distributionsplaneringssytemet ser ut och ska så småningom försöka börja arbeta med det också. Även detta ska vara klart tills årskiftet.

Fick reda på idag att jag ska sitta med processavdelningen imorgon. Det betyder att det inte blir någon lastbilsfärd för mig då. Åhh, jag som längtar så jag håller på att dö för att få åka! Hoppas det blir snart ialla fall.


Den första dagen på praktiken gick bra. De...

foto1187 (MMS)

Den första dagen på praktiken gick bra. Det var roligt men många nya intryck och information. På onsdag ska jag ut och åka lastbil och det är jag så lycklig över!


Sexy babes


Jag är och byter däck, nu ska vinterdäcken...

foto1191 (MMS)

Jag är och byter däck, nu ska vinterdäcken på.


Jag har förberett mig inför morgondagen då...

Jag har förberett mig inför morgondagen då det är första dagen på praktiken, och jag är faktiskt lite nervös. Eller kanske mest spänd och förväntansfull. Har sett fram emot denna dag så länge!! Så önska mig lycka till imorgon och sov gott för nu ska i alla fall jag gå och lägga mig.


Inga kommentarer


Middag

Jag har inte sovit mer idag än mina tre timmar imorse. Trodde att jag kanske skulle kunna somna om, men så blev det inte. Har dock legat i soffan och kollat på film och några avsnitt av Tre kronor. Sen lagade jag fars dags middag som vi precis har ätit. Det blev apelsingryta!

Nej, nu ska jag fortsätta med tvn och "Så mycket bättre", skönt och precis vad jag orkar med idag.


Taxiresan

Jag och Maria delade taxi hem från Malmö i natt. Vi ville ha Taxi Skåne eller Taxi Kurir men eftersom det inte fanns någon av de bilarna i närheten så det blev en abdullah taxi. Fick ett pris på 295 kronor, vilket är ett bra pris. Problemet var bara att vi inte sagt att det skulle vara två stopp. När vi lämnade Maria i stan så startade han taxametern. Jag har fortfarande inte kommit över vad taxameterns slutsumma blev, 176 kronor, från stan och hem till mig. Det var sista gången jag åkte taxi hem från Malmö. I fortsättningen kommer jag ta bussen, det kostar 33 kronor med jojo kortet.


Fest

Jag var hos Emelie på fest igår och sedan gick vi till Hipp. Hade en så rolig kväll och natt!

Jag ska äta lite frukost nu och sedan lägga mig i soffan och se "Underbar och älskad av alla".. att sova tre timmar räcker inte. Så, på återseende.














Karta

Såg detta på någon status på facebook:

 
‎1.Gåtill google maps.

2. Klicka på "Vägbeskrivningar"

3. Skriv New York som startplats.

4. Skriv Kina som slutplats.

5. Gå till nummer 31 i vägbeskrivningen.


Armband i fejkguld

Jag tänker ha ett armband i "guld" på mig imorgon. Och behöver köra till Nova för att fixa det för det är inget jag äger. Men det får nog bli imorgon förmiddag istället. Jag har googlat lite och sett på några förslag. Får se vad det blir!  Men en sak som är säker, jag ska bli så jäkla grann imorgon kväll så ni anar inte :-) Ha!






Tentan är skriven och nu ska jag inte sätt...

Tentan är skriven och nu ska jag inte sätta min fot i Hässleholm förrän i slutet av januari. Detta förutsätter att jag klarat tentan förra veckan och tentan idag. Förstår ni? Slippa att åka tåg och pendla en timme enkel resa. Istället kunna köra bil på 20 minuter. Jag ska njuta varje dag som jag kör till Toftanäs med dunkade musik i högtalarna. Detta är helt klart värt att firas. Ikväll ska jag jobba men imorgon då ska jag fan dricka så drinkarna sprutar ut genom öronen, för det är jag värd.


Jag vill ha sol, bad och värme. Ohh vad ja...

foto0682 (MMS)

Jag vill ha sol, bad och värme. Ohh vad jag längtar tillbaka till underbara Italien!


Ledig

Jag har varit ledig idag, underbart skönt! Jag har tvättat min bil. Den blev fin och jag blev genomblöt. Inte så skoj när man precis innan duschat :)

Imorgon är det fredag, och jag ser sååå mycket fram emot helgen. Massa party och utgång till Hipp!

Nej, nu ska jag göra mig i ordning och sen köra och jobba.


Nu är den här

Brevbäraren har varit här och jag har fått min efterlängtade Tre kronor box. Så underbart kul och jag har redan sett det första avsnittet. Otroligt mycket minnen, åhh!

Kommer ni ihåg detta intro?!

 


Ingefära/citron och viol

Jag har köpt nya teer, ingefära/citron och viol. Har precis smakat på violteet, så gott! Smakar precis som de små violtabletterna :)

Köpte även lösnaglar och rött nagelack som jag ska ha på lördag :) Då ska jag på partaj!




Väntan

Jag går bara och väntar och väntar. Kan inte brevbäraren komma snart? Jag väntar på ett brev. Ett varubrev, nämligen TRE KRONOR! Sen blir det maraton här hemma ikväll om boxen nu kommer någongång. Har redan varit ute och kollat brevlådan fyra gånger.. får ute och titta igen tror jag!


Så står det på Postens hemsida.


September

Jag har under avsnitten av "Så mycket bättre" (som för övrigt är hur bra som helst) suttit och beundrat September, eller Petra Marklund som hon egentligen heter. Hur grym får man bli? Hon är inte bara överlägset bäst på att tolka andras låtar, hon är snyggaste av dem alla också. Hon verkar så himla cool, och har sin egna stil i både musik och kläder. Hon är min idol just nu, eller tillsammans med Tomas Di Leva, han ligger på andra plats. För han är också cool men inte lika snygg.


Broken door

Brooken Doors nya singel "In the shadow" är sååå bra!

In the shadow of our dreams, I'm on my own. I'm so confused.
I need to find home.
You know it takes two, to carry this through.
It's the moment of truth.
The moment of truth.




Ett litet snedsprång

Under sommarhalvåret brukar jag läsa massor. Men ju längre in i hösten vi kommer ju mindre läser jag. Jag vet faktiskt inte varför men på något sätt så förknippar jag läsning när man sitter i en solstol ute och solar :)

Men nu har jag ialla fall beställt en bok, Sofi Fahrmans - Ebbas mode. Detta tackvare att vi ska på signering och mingel i Malmö när Sofi kommer dit. Ska bli så trevligt :) Så den ska jag snart börja läsa tänkte jag. Tentan på fredag ska avklaras först. Har dessutom sett att Denise Rudberg har kommit ut med en ny bok också. Jag har läst alla hennes romaner, men nu har hon ändrat gener och skriver deckare, Ett litet snedsprång är hennes första bok i den nya serien. Tror nog jag måste beställa den också!




Cornelis

Jag vill gärna se filmen om Cornelis Vreeswijk. Verkar hur fin som!

CORNELIS är en film om en av vår största musiklegender – Cornelis Vreeswijk. Ett hårt konstnärsliv som började om lika många gånger som det havererade. Men främst är det en film om en man som hela sitt liv sökte efter kärlek och bekräftelse.


Dagarna är räknade

Det är inte många dagar kvar nu i skolan eller med klassen denna termin. För på måndag börjar min praktik och jag slipper att åka till Hässleholm under tio veckor. Vilket är underbart!! Vi är inte tillbaka förrän i slutet av januari och då är det vår sista termin på utbildningen. Fattar ni, när vi kommer tillbaka då ska jag bara gå knappt tre månader i skolan. Resten av tiden sen är praktik. Sen ska jag aldrig mer läsa igen.. Eller jo, kanske. Men då ska jag läsa i Lund eller Malmö, och inte i en håla som Hässleholm. För tråkigare får man leta efter!

Åhh, vad jag längtar tills nästa vecka.. då ska jag istället glida runt i en lastbil med någon fräsig chaufför ;)


Tårta

Jag var hos Sanna igårkväll på tårtkalas för att fira hennes 25 årsdag. Massor av goda tårtor och kakor! En supertrevlig kväll. Fick dessutom veta en så rolig överraskning, stort grattis till fina S & E :)


Kakor.

Lisa, Thomas och Frida.

Jag.

Konstant trött

Jag är konstant trött, totalt orkeslös. Känns som att jag skulle kunna somna vart som. Har dessutom värk i benen som gör att jag knappt orkar någonting längre. Natten mellan lördag och söndag sov jag i 11 timmar. Jag tror inte det är någon deprossion. Jag mår jättebra i själen, bättre än jag gjort på flera månader. Inga klumpar i magen bara glädje, ändå är jag helt slut i kroppen.


Tupp

Maten igår, tocke med alla dess tillbehör. Det var så fantastiskt gott!






Guld

Jag är så ointresserad av Malmö FFs guld. Hur trist är det inte med Allsvensk fotboll? Tror i och för sig att jag är ganska ensam om att tycka det, speciellt idag. Hur som, de är säkert värda sin medalj! Och kul för alla som troget hejat på dem under året.


Oskar Linnros


På scenen.

Oskar!

Maria och jag.

Kristina och Martina.


Hög midja

Dessa snygga byxor fick följa med mig hem idag. Är de inte bara så grymma? I love!






Blev bortbjuden på fika. Hemmagjorda kärle...

foto1164 (MMS)

Blev bortbjuden på fika. Hemmagjorda kärleksmums och mangote. Gott!


Jag sitter utanför ett provrum och agerar ...

foto1163 (MMS)

Jag sitter utanför ett provrum och agerar smakråd. Så mycket fint som inhandlas!


Konserten är slut och så även jag. Sov got...

foto1159 (MMS)

Konserten är slut och så även jag. Sov gott mina vänner!


Svart











Julmust

För ett par år sedan var jag inget fantast av jul eller påskmust. Men efter en kväll hos Maria med lussekatter, julmust och mys, så fick jag smak för det. Nu älskar jag det! Och nu har jag hittat på Willys, små julmustflaskor. Helt perfekta!


Tradera

Jag bevakar de sista minuterna av mina auktioner på Tradera. Oj, vad det spurtar nu i slutet. Kul att kunna göra av med sina kläder och få en slant för dem samtidigt. Vissa plagg är till och med uppe i mer än vad jag gett för dem. Nej, in och kika igen!


Tillagning av tocken


Inälvor och halsen är avtagen, nu ska den fyllas.

Katrinplommon, äpple, gul lök och persilja.

Fylld.

Kryddad, ringlad med smör och i ugnen. Klockan 16.00 är den klar.

Bakning


Nyjäst deg, dags för kavling.

Mamma kavlar.

Kanelfyllningen smetas på.

Delar upp i bitar.

Formarna.

Färdiga att jäsas en andra gång.

Gräddade och så goda vanilj/sockerbullar.

Nybakad kanelbulle.

Fikabröd

Bakar kanelbullar och vanlij/sockerbullar och de ser så goda ut där de gräddas. Muumms! Återkommer senare med nyfärsk bild :)

Annars är det FREDAG, veckans bästa dag!! Och imorgon lördag, veckans näst bästa dag. Då är det först tocka middag här hemma och sen ska jag på konsert. Jag har så smått börjat fundera på kläder till konserten.. kanske ska ha en av alla klänningar som hängs och trängs i garderoben?! Det återstår men kul ska det bli för det var längesedan jag var på konsert!

Varit på kyrkogården och planterat nya blo...

foto1158 (MMS)

Varit på kyrkogården och planterat nya blommor och satt dit en lykta vid graven. Fint!


Resa

Under ett halvår så har jag varit i Ungern, Italien och England. Jag som aldrig tidigare varit ute och rest. Aldrig. Jag har fått mersmak för detta. Och nu vill jag iväg igen, eller kanske inte nu, men jag vill boka nästa resa! Det finns så många städer och platser jag vill se. Och jag har dessutom så mycket att ta igen, som jag missat alla år jag inte rest. Vet bara inte med vem jag ska åka. Nästan alla av mina vänner har sina pojkvänner som de hellre åker med och Matilda har Fredrik men jag har ingen. Det finns inte alltid bara fördelar med att vara singel.. Ialla fall inte när större delen av ens bekantskapskrets är sambo/gifta/i förhållande osv. Men ni behöver inte tycka synd om mig, jag kan ju alltid åka själv..


Gaaaahhh

Det blir inte så mycket tvätt av min bil i morgon, för den är i sönder. Körde inom verkstaden i eftermiddags och pratade med dem. Och den ska lämnas in på måndag. Tydligen några bromsskivor (?) som är i sönder. Vill inte ens tänka på vad räkningen kommer sluta på. Så tråkigt!!

Jag har haft en mysigt kvällsrunda på Nova med fina vänner. Nu ser jag på Ladies på Östermalm, kul program!


Dagens rastningen av pappa, biltvätt. Tjus...

foto1155 (MMS)

Dagens rastning av pappa, biltvätt. Tjusigt blir det och imorgon är det min bils tur.


Jag har varit på en jättetrevlig after wor...

foto1151 (MMS)

Jag har varit på en jättetrevlig after work med så go vän!


Jag väntar på min aw dejt. Sålänge fördriv...

foto1148 (MMS)

Jag väntar på min aw dejt. Sålänge fördriver jag tiden på Victors på Lilla torg. Sitter och läser till skolan samtidigt som jag dricker vin, en bra kombination.


After work

Jag har slutat för dagen. Om en timme ska jag åka till Malmö och gå på after work på Lilla torg. Bortser från att det är drygt att vänta och längtar efter vinet istället :) Kul och gott ska det bli.


Gothenburg

Nu är resan och hotellet i Gothenburg bokad. Åker en helg några veckor innan jul, så jag ska passa på att julhandla där, men även gå på nattklubbar på Avenyn, träffa vänner och bara ha det underbart! Så skoj och jag ser verkligen framemot det.


Tre kronor

Jag har väntat och väntat, och nu äntligen är den här, Tre kronor boxen. Ni kan inte ana min lycka, som jag längtar. Jag bokat på CDON och de bör komma nästa vecka.

Tre Kronor är succéföljetången som sändes på TV4 mellan 1994-1999.

Vi följer familjerna i det lilla samhället Mälarviken.

Det är en historia om kärlek, familjerelationer, om värme och gemenskap. Men också om dramatiken kring arbetslöshet, svarta pengar och flyktingpolitik.

I Mälarviken ligger idrottshallen "Tre Kronor" som är den centrala samlingspunkten där ungdomarna tränar och många av föräldrarna arbetar. Historien kretsar främst kring familjerna Wästerberg, Lindgren, Sjöqvist och Gustavsson.


Kladdkaka med vanilj

Det har kommit nya Ballerina kex, kladdkaka med vanlij. En kopp te att doppa i, då blir det riktigt krämigt. Mums!

(Ni kanske förstår att min diet ligger på is?)


Tocke

Det är Mårtens afton nästa vecka. Och på lördag ska vi fira denna högtid. Vi ska i och för sig inte äta gås men en tocke. En tocke från Genarp. Var och handlade honom idag. Hoppas jag tycker det är gott och att det inte smakar allt för mycket kyckling. Försöker förtränga att kycklingens pappa är klumpen som ligger i vårt kylskåp.


10 veckor off

Jag ska snart börja praktisera i tio veckor. En period  som kommer innebära arbete 08.00-17.00, precis som de flesta av er. Med detta vill jag säga att jag inte längre kommer att ha möjligheter att åka in till Malmö lika ofta som tidigare.

Men det kanske ändå känns som att jag gjort min beskärda del?! Jag är ju i Malmö minst en gång i veckan för att träffa er, mina vänner. Jag kan ärligt säga att det inte är många som tar sig till Lund för att träffa mig. Och varför är det så? Kan det vara att jag har "vant" er? Eller är det givet att man ska ses i Malmö för det är en större stad? Eller är det för jag gått i skolan, och det inte är lika viktigt som ett arbete? Eller det är för jag bor hemma? Eller är det för att de flesta av er jobbar i Malmö? Medans jag pluggar i Hässleholm och bor i Lund? Eller är det för jag har bil? Eller är det för jag får dåligt samvete för att ni ska behöva betala för att åka in till Lund bara för att träffa mig? Är det någonsin någon som tänker på mig, min tid eller mina pengar?

Men vilket som, är ni VARMT VÄLKOMNA till LUND!
Vi har faktiskt fikaställen, biografer, restauranger, pubar och även två nattklubbar här. Så vi kan nog få till en träff här också ska ni se.

Kontaktannons

Jag jobbar på en arbetsplats som är som en öppen kontaktannons, ha. Det flörtas och spanas hej vilt :) Välkommen underbara singelliv!


Jag sitter ännu en dag i soffan! Ska äta l...

foto1141 (MMS)

Jag sitter ännu en dag i soffan! Ska äta lunch nu, rostad gi macka med Kiviks marmelad och ost. Två pepparkakor till efterrätt och till detta Kiviks hallon och rabarber dricka. Efter lunchen ska jag se om jag kan tvätta samt ut och valla pappa. Jag kan inte bara sitta här.


Tentan skriven på 40 minuter, hur galet är...

foto1139 (MMS)

Tentan skriven på 40 minuter, hur galet är inte det? Brukar kunna sitta i timmar. Men jag fick ner allt jag hade skrivit i mina anteckningar under föreläsningarna, så antingen är jag återigen ett geni eller så har jag helt missuppfattat kursen. Vi får se!


RSS 2.0