Det blir inget jobb

Det verkar som att de två parter som påverkar mitt eventuella nya jobb inte kommer överrens. Detta betyder att jag inte kommer få jobbet. Jävligt tråkigt. Jag som hade hoppats säga upp mig från Manpower idag.

Nu mistar jag Posten och även ett jobbsom kunde gett mig massor med erfarenheter och kunskap. Fan!

Ikväll ska vi ett gäng från Posten ut och äta på Elysee. Tidigare i veckan har jag sett fram emot det, men inte idag. Bara tanken på att gå ut och kanske ha en trevlig kväll med personer som jag om tre veckor inte kommer träffa längre, gör mig faktiskt en aning sentimental.

Bröllop

Kate och William gifte sig idag och jag satt klistrad framför Aftonbladet live på jobbet. Så fina!


Inget nytt

Jag blir galen av att gå runt och oroa mig. Nu oroar jag mig, under nästintill hela min vakna tid, över mitt eventuella nya jobb. I början av veckan hade jag nästan bestämt mig för att tacka nej. Sen tillkom ny fakta och jag bestämde mig för att tacka ja. Men nu verkar det som att två parter i detta inte kommer överrens och jag vet inte hur det blir. Dessutom bör jag säga upp mig från Manpower imorgon men det eftersom inte vet än om det blir något, så kan jag inte det.

Ullared

Studiebesöket i Ullared idag var så kul. Fick dessutom några timmar att handla. Jag handlade till mamma, Matilda och mormor och lite till mig själv. Köpte bland annat en skitnsygg bikini, ramar till min tavelvägg och ett album.

Nu har jag precis ätit en något annorlunda kvällsmat, dineklpannkakor, bär, grädde och 70 % riven choklad. Gott men mättande.








Vi ska på studiebesök till Ullared med kla...

foto1771 (MMS)

Vi ska på studiebesök till Ullared med klassen idag. Nu är vi på bussen!


Byte

Jag var på Ikea igår innan jag skulle börja jobba eftersom jag ville försöka byta min tavla. Ramen var på tok förstor. Fick kommentaren av säljaren "Oj, ja se där ramlar det ju igenom ramen". Ja, kul. Fick pengarna tillbaka.


Tavla

Ramen jag köpte till affischen från Gunilla Mann är förstor. Alldeles förstor. Så stor att den gled ner på golvet och skavade "plastet". När jag sedan försökte att rätta till det med en disksvamp, skrapades plastet ännu mer. Nu är det fult, jättefult. Men jag kommer troligtvis försöka hänga upp den trots allt. Ni får helt enkelt stå ut med att plastet är skrapat.


Ser ni? Så fult.

Klänning

Jag var på Mobilia tidigare idag, skulle byta en klänning. Dock fick denna följa med mig hem istället. Ett mycket bättre köp :)



Sushi

Jag träffade Linnéa och Michael i eftermiddags på Möllan. Vi tog något glas och hade trevligt. Jag blev sedan hembjuden på middag, hemmagjord sushi och kakor till efterrätt som jag inte kommer ihåg vad de hette, vilket var så mysigt!

Tusen tack för en fantastisk dag!








Gunilla Mann

Ett av de utställningarna vi besökte idag var Gunilla Manns atelje i Rörum. Mamma och Matilda köpte vykort och jag köpte en affisch som föreställer olika hus och byggnader i Malmö.  Affischen tänkte jag köpa en ram till och sätta upp på väggen.



http://www.gunillamann.se/


Konstrunda

I förmiddags åkte jag, Matilda och mamma på konstrunda till Österlen. Vi gjorde stopp i Skurup, Ystad, Simrishamn, Rörum och Kivik. Fick se massor fina konstverk och även handlat en del. Det blev en jättemysig dag!


Mamma redo inför dagens utflykt.

Matilda sommarklädd i ett underbart väder.

Första stoppet hittade vi dessa fåglar som jag tycker är så fina.

Jag.

Matilda utanför Svaneholms slott.

Fina vitsippor.

Konst.

Svaneholms slott.











Utanför Ystads Saltsjöbad där Gynning x 2 ställde ut.

Vid Marsvinsholms slott.





Fika i Kåseberga.


Trams



Påskfirande




















Snyggesyster!

foto1754 (MMS)

Snyggesyster!


Påsk

Jag är i Lund och firar mammas födelsedag samt påsken med god påskmat och trevligt sällskap. Hoppas har en mysig afton och Glad påsk på er!


Grillning

Jag blev bjuden på middag hemma hos mamma och pappa ikväll. De blev grillad entrecote, sallad och bea. Till det tog jag med mig en flaska mousserande (som jag fick av Linnéa i onsdags) som jag och mamma drack. Så underbart gott, alltihop. En fantastisk långfredagskväll!






Åkande

Idag hade jag inget val. Jag kom till en plats där det endast fanns fyra hissar och INGA trappor. Om jag inte hade varit tvungen, hade jag inte åkt. Men jag åkte och klarade det. Men gör inte om det. Jag skakade och hade hjärtklappning efteråt. Fy!


Jag, pappa, Matilda och Fredrik har varit ...

foto1749 (MMS)

Jag, pappa, Matilda och Fredrik har varit på ishockey ikväll, Sverige-Ryssland. Även ifall Tre Kronor förlorade så var det så kul!


Påskmiddagen

Igår hade jag påskmiddag och det blev så mysigt. Tyvärr glömde jag ta bild på maten, men jag hade bullar, olika ostar, sill, ägg, lax, skink & brocollipaj och köttbullar. Och till efterrätt blev det en påskbakelse i form av en rulltårtsbit med grädde och persika. Jag hade en jättetrevlig kväll med alla mina goa vänner samlade (tyvärr var Maria sjuk).

Nu ska jag iväg och jobba sen ikväll är det ishockey, Sverige - Ryssland på Malmö Arena.


Värdinnan, med något lång lugg ser jag.

Samlade.



Matilda är pysslig och hade gjort detta blomsterarrangemang.

Blommor och bubbel från underbara vänner!

Matilda pysslade mer, dekorationer till blommorna.

Och ägg.

Godmorgon

Godmorgon,

Jag är så uppe i varv att jag inte kan sova. Vaknade 01.30 och har inte sovit sedan dess, så vid 03 gick jag upp och diskade. Orkade inte ligga och vända mig mer. Ska nog städa spisen också innan det är dags att köra till Posten.


Kryddor

I helgen var jag och Matilda och köpte blommor, frön och jord. Jag vill gärna ha goda egenodlade kryddor i köket. Och har nu gjort ett försök. Det blev basilika, svartrötter, citronmeliss, rosmarin och timjan. Vet inte om det kommer bli något men jag hoppas. Mysigt att ha ialla fall!






Pluggdag

Imorse efter att fått ett mail från min lärare bestämde jag mig för att vara hemma från Posten idag. Jag kände att rapporten jag skriver på måste få fokus. Jag begav mig till Malmö stadsbibliotek och Malmö högskolas bibliotek och lånade flera böcker. Hem och satte mig i solan och började strukturera upp arbetet. Jag fick gjort massor och är väldigt nöjd. Fortsatte även under dagen med att måla mina byråar och även mitt lilla hallbord. Det blir riktigt fint.

Dagen och kvällen avslutades med ett glas vin på Lilla Torg med fina Frida N!




Nu ska jag cykla till Lilla torg och möta ...

foto1742 (MMS)

Nu ska jag cykla till Lilla torg och möta Frida!


Slipa

Jag har börjat på ett projekt hemma, att måla om mina Malmbyråar. Det är sex år sedan jag köpte dem och då var de i björk. Nu har de gulnat och har inte alls samma fina färg längre. Eftersom vardagsrummet går i vitt tänkte jag även att hallen skulle göra det. Åkte och köpte sandpapper, grundfärg och roller idag efter jobbet och sen har jag haft full rulle i eftermiddags. Jag har slipat och rollat med grundfärgen på lådorna nu två gånger och till helgen ska jag köpa lackfärg och måla på. Ska även börjat på att slipa stommarna. Hoppas det blir fint, men det ser ut så.
 



Sömn

Jag är så trött att det känns som ögonen brinner. Tycker inte om att gnälla, men jag kommer verkligen inte in i dessa skiftstider. Var och jobbade på mitt andra extrajobb (resturangen på Öresundsterminalen) igår kväll, var hemma strax efter tio. Sen var det upplagt för att inte kunna sova. När klockan var halv tolv sov inte jag. Sist jag tittade på klockan var den 02.17 (troligtvis har jag somnat där emellan). Och när klockan ringde 03.30 var jag "pigg". Nu måste jag köra.

Ikväll ska jag köpa ett nytt objektiv till min kamera 70/300 som jag hittat på Blocket. Det piggar upp.

Trevlig måndag!

Chic

Jag fick titta i tidningen Chic som Marit hade med sig i London och tyckte den var bra. Jag brukar ha svårt för att titta i modetidningar då det ibland känns som att prisklasserna för höga för min plånbok. Men Chic var bra och nu har jag beställt en 5 nummers prenumeration. Ser fram emot att få tidningen!


Jag har fått min vinst från Skånetrafiken,...

foto1737 (MMS)

Jag har fått min vinst från Skånetrafiken, ett jojo kort med 200 kronor.


Polen

Jag har ju glömt att berätta att jag och Matilda bokat resa. Det blir en spa weekend i Polen. Än sålänge är bara resan beställd. Hotell letar vi efter. Den 13 maj till den 16 maj i Gdansk!


Tröls

Igårkväll efter jag slutat på Posten, cyklade jag till Tröls för att möta upp Marit och Johan. Där satt vi några timmar sen fortsatte vi hem till dem där det blev rosé. Kom hem vid halv fem. En kombination av alkohol, ingen middag och lite sömn gjorde att jag idag inte gjort mycket mer än att legat i soffan idag. För så fort jag reste mig och gick någon meter gungade allt och det var hemskt. Har inte känt mig bakfull överhuvudtaget, bara konstig i huvudet. Så kvällens planer fick skjutas upp till senare. Jag kommer spendera min kväll framför tv:n! Det var dock en grym gårdagskväll, som vanligt :)


Påskpynt









Gina Tricot

Jag var inne på Gina Tricot och handlade lite på rean. För under 200 kronor fick jag ett klargult linne, en blå tröja och en grön kofta. Mycket färg nu till våren!


Linnet är gulare än på bilden.

Blå tröja.

Osocial

Jag känner mig som världens mest osociala människa just nu. Är helt slut. Det tar verkligen på krafterna att jobba skift. Jobbar, äter och sover är allt jag gör. Skitkul men jobbigt :)

Ikväll ska jag och Matilda planera vår kommande resa!


Frukost

Jag är uppe och äter frukost och är lagom trött. Gick och la mig klockan nio igår vilket var skönt, känner mig mer utvilad idag än sist. Nu ska jag köra.

Godmorgon!


Gi bröd

Jag bakade ett GI bröd tidigare idag med dinkelmjöl, krusakli, torskade aprikoser, russin, nötter och solrosfrön. Det blev riktigt gott, ännu godare med vitlöksost på!




Tomt

Innan jag åkte till London i fredags var mitt kylskåp iprincip tomt. I gårkväll när jag kom hem från jobbet hade jag knappt något att äta. Och i natt 04.15 åt jag gröt (inte jättegott mitt i natten). Därför åkte jag och handlade efter jobbet idag. Handlade för nästan 600 kronor och nu är kylskåpet och skafferiet fyllt igen.




Trött

Min klocka ringde klockan 03.30 imorse, då var jag inte vid medvetandet. Stängde av klockan i sömnen och fortsatte sova. Som tur var ringde den tio minuter senare. Upp och hoppa. Det är en speciellt känsla att gå upp mitt i natten för att köra och jobba (eller för att vara korrekt, praktisera. Jag både jobbar och praktiserar på Posten, men i fem veckor till praktiserar jag mest.) Och inte har jag vaknat heller på hela dagen. Efter ett halvt dygn vaken är jag fortfarande helt väck. Kanske beror det på att jag inte är van vid att jobba tider som dessa? Eller att jag endast sov i drygt fyra timmar i natt. Och enligt mina kollegor ska man inte sova nu. Det gör inte dem. Men jobbet är kul, jättekul. Älskar Posten!

Nu bakar jag bröd, allt för att inte somna.


Billy and Friends

Det finns en sida på internet, ungefär som Blocket men som endast säljer IKEA möbler. Häftigt tycker jag.

http://billyandfriends.se/


Handlat

Jag har börjat jobba skift på praktiken på Posten. Antingen slutar jag sent på kvällen som ikväll eller så börjar jag väldigt tidigt på morgonen som jag ska imorgon, ska upp 03.30 inatt.

Tänkte visa vad jag köpte, förutom kläder och väskor, i London:

Spargris i form av Postlåda.

Magnet av brudparet.

Body butter från Budy Shop.

Marc Jacobs Daisy som doftar underbart.

London


På Kastrup en tidig fredagsmorgon.

Marit under vår spontana lunch.

Kerstin vid en glittrig sko under shoppingrundan.

På shopping.

Vårt hotell.

Marit och min säng efter en dags shopping.

Fördrink på vårt hotellrum.

Jag och Marit på restaurang.

Postlådan.

Marit under frukosten.

God frukost.

Jag.

Kerstin när vi var påväg in till city.

Buss.

Tunnelbanan en vanlig lördag.

Postbil.

"Den blå dörren" i Notting Hill.

Blommor.

Portobello marknad.

Jag med mina nya solglasögon.

Vinlunch.

Marit som njuter i solen.

Jag och Kerstin mätta och glada.

London Eye.

Solig Big Ben.

Träd som blommar.

Big Ben och parlamentet.

London Eye.

Toppen av klockan.

Hovstallet.

St. James Park.



Ekorre på fågelholk.


Svart svan.

Förberedelser inför bröllopet.

Buckingham Palace.

Bröllopsförberedelser.

Avspärrningar.

Vin och öl på engelsk pub.



Pausar i solen.

Indisk mat.









Kvällen vid Big Ben.

Påväg hem till hotellet.





London Eye upplyst på kvällen.


Jag har shoppat massor, billig shopping. M...

Jag har shoppat massor, billig shopping. Men jag hann inte klart för hungern tog över så jag ska fortsätta imorgon. Jag handlade tyvärr allt mitt i början av gatan, sen har jag gått runt med en enorm påse hela dagen. Behöver jag säga att jag är trött i armarna. Nu hoppas jag snart de andra shoppat klart, jag är nämligen så vinsugen. Vi har dessutom superfint och varmt väder så en uteservering lockar.


Vi har landat och resan gick jättebra! Doc...

foto1732 (MMS)

Vi har landat och resan gick jättebra! Dock så sitter jag nu ensam på perrongen utanför flygplatsen eftersom dörrarna till tåget som de andra tjejerna är på stängdes innan jag hann hoppa på. Det finns inte så mycket mer att göra än att vänta tills nästa tåg kommer.


Vi är på Kastrup och äter frukost och jag ...

foto1731 (MMS)

Vi är på Kastrup och äter frukost och jag dricker vin. Hoppas jag överlever för jag är så nervös!


Förväl

Jag är uppe och äter frukost. Det är snart dags att ta tåget till Kastrup vidare med flyg till London. Jag är nervös.

Återigen förväl eller på återseende!

Fredagsfräckis

Eftersom jag åker tidigt imorgon så kommer fredagens fräckis idag:


En kille går till affären för att handla och noterar att en mycket attraktiv kvinna vinkar på honom.

Hon säger "Hej på dig"!

Han blir lite ställd därför att han inte kan placera var han sett henne förut.
Så han säger: "Känner du mig?"

Hon svarar: "Jag tror att du är far till en av mina ungar"

Nu vandrar hans minne tillbaks i tiden till den enda gången han varit otrogen mot sin fru.

Han säger: "Men herregud! Är du den där strippan från min svensexa som jag satte på på biljardbordet medan alla mina kompisar såg på, och din väninna smiskade på mig med en våt purjolök"?

Hon tittar på honom lugnt och säger: " Nej, jag är din sons lärarinna i skolan ....
 "

 

 


Kameraväska

Jag har hittat den snyggaste och coolaste kameraväskan på Kaffebrus.se för 479 kronor. Tänk att gå runt med den på stan och fota, så häftigt!



Blir många inlägg om foto just nu, är inne i en fotoperiod och jag älskar det. Vill ha massor med tillbehör, nya objektiv, stativ, mellanringar, redigeringsprogram osv osv. Men jag får nöja mig med det jag har och köpa lite efterhand.


Tyg till fotografering

Vi fick tips på fotokursen att man kan köpa velourtyg och hänga upp på väggen och ha som bakgrund om man vill göra porträttfoto hemma. Jag tänkte köpa fem meter som de har på Jysk för 149 kronor. Frågan är bara vilken färg. Vit, offwhite eller grå?!
Sen när tyget är inhandlat och eventuellt någon ny skarpare lampa, kan jag ha min egna lilla studio hemma, men då behöver jag någon som kan offra sig framför kameran. Intresserad så hojta!


Vit.


Offwhite.

Grå.


Foton

Jag förstår om ni inte förstår någon av dessa bilder. Kanske bara jag och Marit som fattar. Men detta är vad vi fotade på fotokursen (ja, inte mig då.. det provade jag när jag kom hem) men kolorna och vindruvorna. Åhh vad det var kul på kursen. Hade gärna velat att den var längre än två kvällar. Ska verkligen överväga "foto-vandringskursen/utomhuskursen". Vill lära mig så mycket som jag kan. Men sålänge får jag träna på egen hand.


Tack Posten

Jag måste visa vad jag fick av Posten idag, världens finaste och smidigaste miniresväska från Cavalet. Vet faktiskt inte varför jag fick den, men tackar!


Fika

Marit, Veronica och Linnea kom till mig ikväll. Vi skulle fika och planera inför resan på fredag. Veronica som var gullig att ta med sig hemmagjoda scones :)



Londonfika

Ikväll kommer Marit och Veronica till mig, vi ska planera inför resan till London på fredag. Det närmar sig nu och jag börjar bli nervös för flygresan. Denna resa blir troligtvis min enda utlandsresa i år om inte Matilda offrar sig på mig en vecka i sommar, så jag får passa på att njuta :)

 

Vinnare

Skånetrafiken har haft en tävling, timebusters, som jag deltog i.. och vann tydligen! Var inne och tittade på hemsidan idag och då har jag vunnit 200 kronor i resekassa. Jag har dock inte fått det vinnarmail som där står skall vara utskickat, vilket gör mig tveksam om jag skrivit i rätt mailadress. Det kanske kommer, hoppas det. Kul att vinna!



Tack till er som hjälpte mig att rösta.

Lösenord

Ja, nu är det lösenord på bloggen. I alla fall tillsvidare. Det finns en del personer som jag gärna vill undvika här därför provar vi om detta fungerar :)

Trevlig läsning!

Fotokurs

Det är sista kvällen på fotokursen ikväll och det ska bli såå kul. Jag lär mig verkligen jättemycket och skulle absolut tänka mig att fortsätta. Jag funderar på att gå på en kurs i maj "fotovandring" som innebär att man är ute i några timmar och både fotograferar stad och natur och under tiden får man tips och hjälp. Hade varit toppen!


Mascot - sämsta servicen

Mascot på Möllan - tveksam till att besöka igen. Vi satt i tjugo minuter utan att bli betjänade, OK..

Vi kom strax innan åtta och satte oss vid "endast dryck avdelningen" sen kom Matilda på att hon kanske vill ha någon liten dessert. Därför gick vi in och frågade om meny osv. De hänvisade oss till att sätta oss vaaart vi ville. Vi satte oss då på "matavdelningen" då det var mycket varmare och härligare där. Klockan gick och efter en kvart bad vi att få beställa.. men då kunde inte den servitrisen ta emot vår beställning eftersom hon snart skulle gå hem (ändå var hon kvar ett bra tag till efter det). Hon skulle genast be någon av hennes kollegor att komma till oss. Klockan fortsatte att gå.. fler och fler runt om oss ville också beställa, men ingen servitris i närheten. De såg oss men ignorerade oss. Tillslut gav vi upp.. jag vägrade att sitta kvar så vi gick till grannen L Angelo istället. Med supertrevlig personal och dessutom billigare!

Jag kan förstå om det är högsäsong och fullt med folk.. men en måndag i början april?!



Måndag

Matilda kom till mig igår kväll, vi skulle äta middag tillsammans. Jag tog ut kotletter som jag hade i frysen, slängde ihop en sallad, kokte quinoa och hade köpt kall fet bea :) Efter maten fick vi för oss att vi skulle gå ner på Möllan.. där blev det ett glas vin för mig (inte bra) och en kaka och kaffe till Matilda.

En jättemysig måndag!




Fimpa

Idag, måndag, för exakt ett år sedan låg jag däckad i 39. 8 graders feber på Södermalm i Stockholm och hade inte en tanke på att jag dagen dagen innan tagit min sista cigarett. Av en slump bröt jag ett sex årigt beroende.
Inte ett återfall har jag haft och kommer förmodligen aldrig få heller. Visst har suget funnits men inte mer. Har jag väl bestämt mig för något då ger jag mig helhjärtat in i att klara det!


En dag närmare London

Idag är det ytterliggare en dag närmare London. Planet går tidigt på fredag morgon. Ser så fram emot att shoppa på Prime Market.. billigt, snyggt och hyfsad kvalitet, passar mig perfekt :)

Fick växlat pengar igår.. 3500 svenska kronor bör räcka. Har snälla föräldrar som sponsat med fickpengar!


Det blev inte som jag tänkt mig

Denna helg har på många sätt inte blivit som jag tänkt mig, varken bättre eller sämre bara annorlunda. Men den avslutas härligt.. i soffan med en film och ett glas rött :)


Gårdstånga boställe


Blomsterpinna med krona.

Påskägg.

Sjal.

Mormor och morfar

Jag har hittat min sladd till mobilen nu så jag kan lägga in bilder från förra helgen då jag, Matilda och mamma var i Ystad och hälsade på mormor och morfar. Det var längesedan jag var hemma så det var verkligen på tiden. Vi hade en mysig lördagseftermiddag och fikade med mormors hemmabakade bröd och kakor sen körde vi ut en runda och tittade på platser vi varit på när vi var små, vid vattnet och där mamma jobbat.


Morfar och mamma.








Frukost


RSS 2.0