Trisslott

Jag hittade tre trisslotter idag, oskrapade. Plötsligt händer det?! Det blev tyvärr ingen större vinst 25 kronor x 2.


Fisksoppa

Fisksoppa & soffhäng med te ikväll! :)


Matildas kruka

Matilda har gjort denna fina kruka till mamma i födelsedagspresent. Ser ni ägget med pärlor?! Det har hon också gjort, pärlor och ståltråd från Panduro och sen löddrat ihop det :)


NY Interiör

NY Interiör har 25-50 % på allt i butiken. Jag köpte en bricka som jag tittat på varje gång jag varit där inne, nu 134 kronor samt två små vita ljuslyktor för 6 kronor styck och en vas/ljuslykta för 55 kronor.


Skillnad

Jag fotar och testar mig fram från det jag lärde mig på kursen. Ikväll hoppas jag kunna ta en tur ut till Västra Hamnen eller Ribban och fota mörker.


Bild utan blixt (blomman står framför ett fönster).
Ser ni hur mörk väggen ser ut av skuggan?

Bild tagen med blixt. Ser ni skuggorna från bladen och så mycket mer blommans färger framhävs?

Sepia.


Svartvit.


Bild med exponerings kompensation -1.

Bild med exponerings kompensation 0 (neutral).

Bild med exponerings kompensation +1.


Mitt fönster fotat i sepia.

En ny kaka i samlingen, påskbakelse!

bild069 (MMS)

En ny kaka i samlingen, påskbakelse!


Fotokurs

Jag var på fotokurs igår och fick lära mig så mycket nytt. Längtar tills jag ska ut och fota och dra nytta av allt jag lärt mig!


Färre inlägg

Jo, det har blivit färre inlägg på senaste tiden och det beror på att jag inte riktigt vet om eller hur jag ska ha bloggen. Jag vill gärna använda min blogg som min öppna dagbok som jag delar med mig till mina nära. Men jag vill inte att bloggen ska bli en envägkommunikation. Kanske ska jag sätta lösenord som bara de som jag vill ska läsa får?! Eller så får jag ha den neutral och inte skriva något privat. Jag får fundera lite till..

Lilla Lena

Min goa mamma trodde jag sjöng "lilla Lena" när jag gick runt i helgen och nynna på denna! Antar att jag sjunger som en kratta :)

Diggiloo

Konsert på Svaneholms slott den 28 juli, ska bli så underbart kul. Och jag ska dessutom få se min idol, Charlotte Perrelli!


Tjejkväll

I fredagskväll kom mamma och Matilda till mig. Vi åt gott, såg på finalen av Let's dance och hade det så mysigt.




Min goda thaisoppa med räkor till middag.

Mammas dag

Igår fyllde mamma år och det firade vi med presenter och god mat!


Räkmacka till förrätt, fläskile till huvudrätt och glass till efterrätt.





Dyrberg/Kern örhängen.

Blåblommiga sjal som jag provar.

Body lotion från Body Shop.

Och massor med fler presenter!

Vi har firat mamma idag. Hon fick denna bl...

foto1712 (MMS)

Vi har firat mamma idag. Hon fick denna blåa sjal med rosor på och en massa andra presenter!


Underbart fina tulpaner pryder mitt hem!

foto1690 (MMS)

Underbart fina tulpaner pryder mitt hem!


Thomas Di Leva


Ett glas vin till mamma, vatten till mig och nötter till oss båda.

Mamma, ser lite ledsen ut.. men hon var SÅÅ glad.



Sträck ut din hand.



Han kastade ut frukt, mamma fick en banan.

Tre Kronor är sprängt och Skilda Världar l...

foto1670 (MMS)

Tre Kronor är sprängt och Skilda Världar landade i brevlådan idag.


Skatt

Idag var första dagen man kunde gå på Skatteverket och se hur mycket man får tillbaka/ska betala tillbaka. Jag gick in och tittade på mitt och ska få tillbaka lika mycket pengar som jag har idag varje månad. Detta hjälper mig att klara hyran under juni månad, då jag varken kommer få studielån eller någon direkt lön då :)

Är det någon som vet om man kan dra av för resor för studier? Får jag dra av för mina resor till Hässleholm?!

Anledningen att jag får tillbaka så mycket är att jag valde att betala full skatt i somras när jag jobbade. Då jag visste att jag kom till att få det nu till sommaren. Förstår ni så underbart det är?

Dessutom har jag sparat 10 betalda semesterdagar på Manpower, vilket gör att jag kan få två veckors betald semster i sommar. För att jobba en hel sommar som jag gjorde förra året, gör jag inte om igen.



Nyttigare kök

Jag har gjort om mitt kök till det nyttigare. Mina glasburkar från IKEA har jag bytt innehåll i. Från vetemjöl, pasta och ris är det nu hirsflingor (till min gröt), qinoua och gojebär/torkad frukt. Smidigt att ha det framme nära spisen då det används dagligen.


Promenad

Jag skulle tränat på Friskis ikväll, skivstång. Men när jag kom dit var passet fullt. Därför körde jag hem och ställde cyklen, tog överfallslarmet och gick ut en promenad istället. Visste inte riktigt vart jag skulle gå eftersom det hade blivit mörkt ute. Började gå på Nobelvägen men ju längre jag gick ju mindre folk var det ute. Jag vände och gick ner mot stan. Ju närmre jag kom Hansa desto mer blev jag sugen på kaffe, som jag börjat dricka, och gick till Espresso House. Men det kostade 25 kronor och jag hade bara 17 kronor med mig. Då gick jag till Pressbyrån mot Stortorget istället. Sen gick jag hem igen. Blev en promenad på en timme!


Flyter

Jag sitter och tittar på filmen "Allt flyter" om ett gäng killar som startar ett konstsimningslag. Jag har sett den innan men det är en skön slappfilm som passar denna söndag. Helgen har varit trevlig och lugn med middagar, lite vin och dans och massor av Tre Kronor. Jag är dessutom upprymd med energi och glädje efter dagens utmaning. Nytt, spännande och med god arbetslivserfarenhet!








Lördag med dans


Maria.

Emelie.

Jag.

Emelie och Maria.

Vi.





Rogan.

Caroline och Sara.

Dans.



Slutpose.

Popular

Jag försöker verkligen tycka om låten, och jag kommer göra allt som krävs för att börja digga den. Söta och charmiga Eric, verkligen! Men texten.. I will be popular?!


Charlotte Perrelli - min idol

Ja, dags att göra nästa bekännelse. Förra veckan chockade jag delar av klassen när de fick veta om mitt intresse av Kungafamiljen samt min samling dvd boxar av svenska 90 tals tv-serier. Min idol är Charlotte Perrelli. Hon är snygg, framgångsrik (eller har varit åtminstonde), rik, målmedveten och har gjort två av tidernas bästa schlagerlåtar.

Hon är den kändis, förutom Kungafamiljen, som jag gärna skulle vilja träffa. Kommer ihåg att jag sa till Frida när vi var på NK i Stockholm i vintras att jag skulle nog dö om Charlotte Perrelli kom gående där!

En något udda idol?




Svart

Mitt hår är nästan svart. Toningen jag använde var 3N, det vill säga två steg mörkare än vad jag brukar ha. Och det märks, om inte annat ser jag blek ut i ansiktet. Får antingen satsa på solarium eller rejält med solpuder :)




Eldfest

Ikväll invigs våren i Folkets Park med en Eldfest. Tänkte att jag skulle gå ner och titta eftersom jag bor precis bredvid.

"Sju eldar tänds vilka man enligt traditionen hoppar över med orden "Din värme för mig. Min blekhet för dig. Må du uppfriska mig." En spännande kväll som firas av många malmöbor med musik från Mellanöstern."


Ingen träning

Det blev ingen träning för mig idag. Även ifall jag känner mig piggare så är jag fortfarande förkyld. Imorgon blir det aerobics för fullt och kanske även en sväng in på gymmet. Längtar verkligen efter att träna :)

Efter jobbet åkte jag hem till mina föräldrar. Jag ochh mamma färgade håret och såg även några avsnitt av Tre Kronor. Fick med mig virkade kakor som mamma gjort, visst är de fina? Underbara måndag!




Prinsesstårta, biskvi, marägner, ballerinakex, singoallakex, kärleksmums,
muffins och damnsugare.


Hur tänker Sverige


Feber

Jag började känna av min förkylning i veckan, den kom smygande. Nu blir det bara värre och värre. Jag äter panodil för att hålla mig uppe och pigg, tar nässpray för att kunna andas och äter halstabletter för att lindra hostan. Dessutom brinner det på kinderna. Vet inte om det är feber? Jag har ingen temp här så jag kan inte prova. Ska äta lite soppa snart sen ta nya panodil. Mitt i detta så har jag tappat lukten och smaken påvägen. Men man blir inte sjukare än vad man känner sig. Med panodil blir jag pigg igen :)

Hoppas jag kan träna imorgon, lite ialla fall. Lite crosstrain på jobbet. Vi får se!

Nej, jag ska inte gnälla.. för än sålänge står jag på benen. Många har dett värre, som min lille morfar till exempel eller som min frisör. De har det värre. Stackare!

Rastlös

Jag kan tycka det är skönt att vara själv ibland, men bara ibland. Just nu tycker jag inte alls det. Eftersom Elin har varit här hela helgen har jag vant mig vid sällskap. Och nu när hon har åkt sitter jag bara här. De allra flesta av mina vänner är, skulle jag tro, hemma med sin pojkvän.

Kan man önska sig fler singelvänner?! För jag är så gott som den enda i min bekantskapskrets som inte har barn, pojkvän eller man och det suger. Det suger rejält. Och det om något gör att man känner sig jävligt ensam.

Ensam

Nu har Elin åkt hem och jag sitter här i det tomma igen. Vi har haft en så mysig helg. I morse tog vi det lugnt och åt en god frukost med bland annat smoothie. Sedan la vi ansiktismask och målade naglarna.












Västra Hamnen

Vi åkte till Västra Hamnen för picknickmys!


Elin redo.

Mössan på, dags att bege sig ut.

Väntar på bussen.

Njuter i solen.

Elin kisar för solen.

Utsikten.

Något av de alla fina hus.

Picknicken, tacos från gårdagen.

Elin fick en kaka på stan, de firades att det nu är 300 000 invånare i Malmö. 
Smakar på kakan.

Kyligt om händer och huvud.

Underbart blåsigt vårväder.

Överfylld kanal.

Tourning Torso.

På bussen hem, mätta och nöjda.

Tacos

Igår kväll kom Elin till mig för kusinmys. Helgen började med tacos, smoothies och 101 sätt att åka ur en gameshow.


Dessa fina ljuslycktor fick jag i inflyttningspresent av Elin.

Fick även dessa bokstäver, passar så bra!

Ingen tvekan om vem som bor här.

Massa av gröna växter fick jag också, underbart!

Elin gör tacos.

Dukat och klart.

Mums!

Hemmagjord smoothies.


Fredagsfräckis

En blondin var på ett gym och iakttog en bodybuilder som tränade.
- BOOM!!! sa bodybuildern, och slet av sig tröjan!
- Vad är det där? frågade blondinen.
- DET ÄR 70 KG DYNAMIT, BABY!!!
- BOOM!!! sa bodybuildern igen, och slet av sig sina byxor!...
- Vad är det där på dina ben? frågade blondinen.
- DET ÄR 70 KG DYNAMIT, BABY!!! BOOM!!! sa bodybuildern åter igen, och slet av sig sina kalsonger!
Då gav blondinen ifrån sig ett skri och sprang i panik ut ur gymmet. Bodybuildern sprang ikapp henne och frågade varför hon sprungit sin väg.
- Jag ville inte vara i närheten av all den där dynamiten när jag såg att stubinen var så kort!!!


Fredag

Vilket underbart väder, plusgrader och blå himmel. Hoppas det håller i sig för då åker snart fejk-skinnjackan fram :)


Röd grape

Efter träning, handling, matlagning, duschning och städning blev det sedan avkoppling i soffan framför The Switch.

Jag har förresten en hemsk träningsvärk (fast skön på ett sätt) och funderar hur jag ska kunna hoppa in och ut ur lastbilen imorgon?!


Åt en röd grapefrukt ikväll, gott!

Mat och träning

Jag kom till jobbet imorse och fick världens utläggning hur jag ska äta för förbänna rätt vid träning. Äta lite innan, de tyckte helst pasta, men det passar inte i GI, men att äta något innan. Sen efter träningen äta middag, eller knäckemackor med makrill eller tonfisk. Huvudsaken att jag äter efter träningen och inte bara nötter som jag gjorde igår kväll. Inte konstigt att jag var som ett asplöv igår kväll. Skam den som ger sig. Jag har ju inte tränat på flera år och dessutom aldrig ensam som jag gör nu. Så alla tips som jag kan få tar jag tacksamt emot.

Efter jobbet idag ska jag nog inviga gymmet i källaren vi har på Posten. Tänkte köra lite armar. Benen får vila idag. Men armarna är fit igen!


Röst

Jag vill be er om hjälp, kan ni gå in på länken och rösta på mitt bidrag?! Det hade betytt väldigt mycket om jag hade vunnit ett jojo-kort.

http://www.timebusters.se/sv/taevla?suggestion_id=34

Kramp

Jag tränade ett skivstångspass på Friskis ikväll. Och herregud säger jag! Just nu har jag början till kramp i framsida lår samt i deltamusklerna. Krampen i låren började redan tio minuter in i passet, vilket gjorde att jag fick ta det lugnt resten av passet i benen samt vid några tillfällen stretcha. Trodde det skulle hjälpa, men det gjorde det inte. Vad ska jag göra? Jag har strechat efter passet också men det hjälpte inte. Vad beror detta på? Jag åt en tallrik soppa ungefär 1½ timme innan passet, samt en Celsius energidryck. Kan det ha något med det att göra? Eller kan det ha med min lilla förkylning som ligger och trycker att göra?! En kombination kanske.

Passet var dock jätteroligt och jag kommer deffinitivt gå dit igen.


Klipp

Nu har jag varit och klippt vilket känns fantastiskt. Frisören tyckte det behövde klippas två cm, sagt och gjort. Fick det även tvättat, inpackat och masserat. Jag gjorde dessutom världens klipp och köpte billig toning. Jag använder mig av Goldwells toning där en förpackning vanligtvis kostar 150 kronor. Men Salong Valencia hade utförsäljning eftersom någonting skulle förändras med märket, och då kostade en förpackning bara 50 kronor. Jag köpte fyra stycken och två olika nyanser :)



Idag köpte jag 6N och 5N.

Är hos frissan och blir snygg i håret!

foto1626 (MMS)

Är hos frissan och blir snygg i håret!


Snorigt

Godmorgon,

Det var tänkt att jag skulle träna skivstång ikväll. Men jag vet inte längre om det blir något. Kände att något var på gång redan igår (det gjorde även klassen, då ska nös ett antal gånger). Och nu vaknade jag med ont i halsen, jättesnorig och helt slut. Ja, jag vet att detta inte är hela världen om man jämför med så mycket annat, men för min del blir det ett hinder när jag tänkt träna. Får känna hur det känns senare i eftermiddag, några panodil och näsdroppar kanske hjälper!

Ugnsbakad lax

Jag åkte till Lund idag efter skolan för att möta mamma och gå en runda på stan. En jättemysig stund.

Senare mötte jag Maria och följde med henne hem. Vi gick först en promenad i stadsparken sedan hem och lagade mat, ugnsbakad lax med citron och pesto, sås och brocolli. Så tacksamt att bli bli bjuden på middag!



 

Godis

Nu i dagarna är det två år sedan jag slutade äta godis, wow! Två år, det är ju grymt lång tid utan en endaste godisbit. Vad duktig jag är!


Frukt och te

Matilda kom på fika ikväll, eller fika var kanske inte eftersom jag inte hade någon fika hemma :) Så det fick bli vad jag hade, fruktfat och te.

Det kungliga spelet jag fick av Marie idag ligger på trogen plats nu, bredvid mina böcker om Kronprinsessan Victoria :)






Jag är så glad! Fick världens bästa presen...

foto1619 (MMS)

Jag är så glad! Fick världens bästa present av Marie idag, frågespel om Sveriges kungahus. Vilken lycka!


Varit och fikat och tittat lite i affärer....

foto1617 (MMS)

Varit och fikat och tittat lite i affärer. Skönt och mysigt en dag som denna!


Förfest

Igår hade jag en mini inflyttningsfest som slutade med utgång till gayklubben Wonk. Det blev en grym kväll, tack ni!


Söta Harriet.

Frida som skadade sin fot, fick sitta med frysta grönsaker på foten.

Tilltugget.

Hoda krossar is till drinkarna.

Mixern.

Snygging.

Sanna gör mojiltos.

Jag.

Vi.

Kvällens kjol från Monki.

Sanna, Frida och Hoda.


Träning

Jag var och tränade i förmiddags. Först ett aerobicspass sen en runda på gymmet. Det var vädigt längesedan jag var på ett gym innan dess och några större avancerade maskiner vågade jag mig inte på. Därför fick det bli spinningcykel, löpband och crosstrainer.

Igår fick jag ett paket på Posten från Bodystore, pasta, nudlar och socker med låga kolhydrater samt ett proteinpulver. Men proteinpulvret ska jag skicka tillbaka. Jag har ångrat mig och tänker inte äta sånt.


Uppblåst

Just nu står min mage ut som en ballong. Precis så som den gör när jag ätit för många kolhydrater eller när jag frossat i kakor och mat. Jag vet inte varför det blivit så ikväll eftersom jag inte har ätit några större mängder kolhydrater förrutom lite dinkelmjöl och några klunkar vin. Däremot har jag ätit mycket grönsaker, om man nu kan bli uppblåst av de?

Imorgon ska jag ialla fall träna aerovbics igen, sen tänkte jag se om jag lyckas komma in på gymmet också och inviga löpbandet :)

Prins Daniel räcker fingret

Har ni sett Prins Daniel, ha! Räcker fingret till Norska kronprinsparet :)


Mamma hos frissan

Idag har jag och mamma haft en heldag i stan, i alla fall känns det så i benen. Mamma tog cyklen för att inte belasta sin fot förmycket och jag gick. Köpte en ny topp som jag ska ha på mig imorgon. Sen ville mamma också klippa sig men tyvärr hade salongen som jag bokade tid på via Gruopon fullt idag så det fick bli en av Malmös alla kvarters frisörer på Möllan :)

Sen kom pappa ikväll och nu har vi ätit middag!



Vi går på Möllan och handlar frukt och grönt!

foto1604 (MMS)

Vi går på Möllan och handlar frukt och grönt!


Dagens deal

Jag har gjort en deal idag på Groupon. Jag får mail från dem varje dag, men har inte tidigare tittat på dem så noga förrän idag. Då hittade jag en deal som jag slog till på. Det var klippning för 170 kronor istället för 490 kronor. Det tyckte jag var en bra deal. Jag är i stort behov av att klippa mig eftersom det är ett halvår sedan sist. Klippning är tyvärr något jag är dålig på att unna mig själv, då jag tycker ofta att det kostar alldeles förmycket. Och eftersom jag numera bor i Malmö finns inte tiden att åka och klippa sig i Lund. Men på onsdag är det dags!



Frukosten serverad till mamma och mig. Sna...

foto1601 (MMS)

Frukosten serverad till mamma och mig. Snart har jag tvättat klart sen väntar en tur på stan!


Dans och besök av mamma

Jag har varit på Friskis idag igen och träningen blev Dans Fuego. Lite märklig typ av träningsform men ganska kul. Vi dansade tango, reagge och samba. Nästa gång ska även salsa läggas till vilket jag ser fram emot. 
Efter träningen cyklade jag snabbt hem för att duscha och laga mat eftersom jag väntade besök av mamma. Och nu är hon här. Nu fikar vi, tittar på tv och myser och imorgon ska vi gå en runda till stan :)




Är på Bishops arms och umgås och snackar s...

foto1597 (MMS)

Är på Bishops Arms och umgås och snackar skit. En trevlig lill-lördag!


Kategoriserat

Jag tänkte bli bättre på att kategorisera min inlägg. Därför har jag gjort nya kategorier:

 

  • Hälsa - träning, GI-tips, recept och annat som rör hälsa och välmående
  • Inredning - Inredningssaker, fynd, tips och ideér
  • Mat och dryck - Middagsbjudningar, restaurangbesök och goda matrecept
  • Mode - Kläder och skor
  • Vardag - Livet om och kring mig
  • Äventyr - Resor och utflykter

  • Träning

    Gårdagens träning på Friskis gick bra och det var dessutom riktigt kul. Jag är ju ingen mästare på aerobics men jag försökte hänga med så gott jag kunde. Jag var ialla fall inte sämst och det är ju en tröst. Nästa gång blir det Dans Fuego.

    Firat nytt jobb

    Igår fick jag en spontaninbjudan till middag och skål eftersom Linnea fått nytt jobb. Återigen sett stort grattis!
    Jag, Marit och Linnea hade en jättetrevlig kväll med bubbel och god mat.

    Älskar spontana kvällar!





    Aerobics

    Idag är min ambition att cykla till Friskis och träna. Jag hade tänkt gå på aerobics. Och även om det det kommer gå rent åt h.. eftersom jag inte tränat på flera år så tänker jag inte ge upp. Det krävs tålamod och det ska jag försöka ha.

    Önska mig lycka till!


    Beskeden är tydligen olika

    Jag skickade in min reklamation för parkeringsbötern till Malmö stad. Eftersom det var vad Polisen och Malmö stad sa. Igår ringer en från just Malmö stad att jag (mamma) skickat in bötern fel. Den skulle till Polisen. Men vad jag kan se på deras hemsida ska den skickas till Malmö stad. Rörigt?! Ja.

    Födelsedag

    Igår fyllde Veronica år och det firade vi med att åka hem till henne på middag. Hon hade gjort jättegod tapas och till efterrrätt blev det cheesecake. Vi hade köpt en tidningsprenumeration från Elin Klings nya tidning In Style, ett linne och en bukett tulpaner till henne. Förutom vi "Posten-tjejer" var även Veronicas äldsta barndomsvän Emma där.

    V

    RSS 2.0