Skorpor
Satte igång och bakade när jag kom hem från jobbet. Blev först kanelbullar som vi ska ha på loppisen på lördag. Sen satte vi en sats med Diana skorpor. Småbröd som vi fick hos mormor och morfar i helgen, jättegoda!
Diana skorpor cirka 50 stycken:
250 gram smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl hackad sötmandel
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Rör ihop smör och socker och vispa sedan ner äggen. Blanda sen ner de resterande ingredienserna.
Dela in degen i sex längder och lägg på bakplåtspapper. Längerna ska vara 25 cm långa.
Grädda i 10-12 minuter på 200 grader. När de har svalnat så dela i jämna bitar. Torka i ugnen i 8-10 minuter på samma värme.
Kanelbullarna.
Skorporna.
Diana skorpor cirka 50 stycken:
250 gram smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl hackad sötmandel
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Rör ihop smör och socker och vispa sedan ner äggen. Blanda sen ner de resterande ingredienserna.
Dela in degen i sex längder och lägg på bakplåtspapper. Längerna ska vara 25 cm långa.
Grädda i 10-12 minuter på 200 grader. När de har svalnat så dela i jämna bitar. Torka i ugnen i 8-10 minuter på samma värme.
Kanelbullarna.
Skorporna.
Kommentarer
Postat av: Peter Almcrantz
Oh så mycket gott :D
Trackback