Pappa säger hej!

foto0900 (MMS)

Pappa säger hej!


Vi är på sjukhuset och ska hälsa på pappa.

foto0897 (MMS)

Vi är på sjukhuset och ska hälsa på pappa.


Ont i benen

Det har varit en dag som gått i ett. Jag har sån värk i benen och är helt slut. Jag har varit uppe sedan strax innan halv fem i morse och städat hela dagen. Men det har gått bra och det blev väldigt fint. Nu har jag precis ätit middag och tagit ett glas vin. Lär somna inom fem. Så jag får önska er en trevlig onsdags kväll.


Jag och Matilda är i Kristianstad och flyt...

foto0892 (MMS)

Jag och Matilda är i Kristianstad och flyttstädar en villa. Vi har varit här sedan halv sju och har hunnit med en hel del redan. Men nu tar vi en välbehövlig frukostpaus innan vi fortsätter.


Mötet

Jag har varit på mötet nu. Det blev ingenting bestämt utan vi skulle höras av om några veckor. Det handlar om ett volontärsuppdrag. Och idag var det ett informationsmöte. Jag ska även besöka fler organisationer innan jag tar något beslut.

Nu ska jag och mamma fika, hemmagjorda GI chokladmuffins!

Äpple och currysoppa

I söndags när vi var i Kivik åt jag en jättegod äpple och currysoppa och ikväll provade jag att göra den hemma. Den blev så god.


Milda mat, vispgrädde, curry, äpple, purjolök och grönsaksbuljong samt
vatten och lite dinkelmjöl.

Serveras med bacon, räkor eller kyckling.

Jag är ett geni

Det är bevisat nu, jag är ett geni. Fick 50 av 53 på tentan. Underbart!

Jag har pratat med pappa också ganska nyligen. Operationen hade gått bra och han var vid gått mod men väldigt trött. Inte så konstigt kanske. Men skönt att det själva sövningen och skärandet är gjort. Bara reabiliteringen som återstår.

Fick också förfrågan om jobb på Posten under julen. Sortera julkort. Inte speceillt kul kanske, men ack så välbehövliga pengar. Det var bara en förfrågan så ingenting är klart. Men jag hoppas!

Läste i Metron igår att de ska sänka skånekortet för studenter, nu bara 750 kronor. Sparar 100 kronor. Toppen! Snart ska min budget göras. Spännande och se hur mycket jag kommer kunna spara varje månad.

En liten uppdatering av positiva nyheter!

Tvättstugebråk

Jag hade tvättitid imorse. Klockan åtta gick jag ner för att börja tvätta. Vi har två stycken tvättstugor och i dag hade jag tur att även den andra sidan var ledig. Och självklart tog jag då de maskinerna också. Jag fick snabbt tvättat de fyra maskinerna jag hade. Hängde in de som skulle hänga i torkskåpet, och lade resten i de två torktumlarna (en på varje sida). Efter en timme och en kvart gick jag ner för att hämta tvätten. Väntade lite extra länge just för att allt skulle vara torrt. När jag kommer ner möts jag av att tumlaren på den andra sidan är fylld med någon annans kläder och mina kläder var försvunna. Det blev en jakt efter mitt innan jag tittade dem inagda i mangelrummet.
Där låg de, vikta i och för sg, men blöta. Då började det på riktigt koka i mig. Vad är det som säger att någon ska få plocka ur mina kläder i från torktumlaren och lägga i sina egna, som förövrigt var två tröjor. Men jag gav igen. Jag öppnade tumlaren slängde ut hennes tvätt och lade den brevid på en bänk och lade in min blöta tvätt igen. Om nu någon ska ta ut min tvätt, så se då till att den är torr. Denna person hade istället kunnat hänga sina tröjor i torkrummet, som är flera kvadratmeter stort.

När jag stod där nere och vek min torra tvätt så hörde jag att personen kommer ner på andra sidan. Tro inte att den kommer och pratar med mig. Nej då, men att slänga ut min blöta tvätt går bra.

Jag ska snart ner och hämta det. Lite nervös. Har ju läst hur tvättstugebråk kan sluta.

Idag ber vi till högre makter

Idag, nu på förmiddagen så ska min pappa opereras. En höftoperation. Han ska få en ny höftkula. Han lades in på sjukhuset igår och idag är det alltså dags. Operationen är en vanlig rutinoperation för läkarna Men inte för pappa såklart. Han har läst på allt om den. All statistik, hur många operationer som görs per vecka och år, hur många som får kompliktioner osv. Han ringde nu imorse efter att de väckt honom. Jag frågade om han var nervös, men det var han inte. Men på något sätt så måste det ju kännas att man befinner sig i en helt annan miljö än vanligt. Samtidigt som han verkligen längtar efter att kunna gå normalt. Så om det finns någon Gud ber vi att allt kommer gå bra.

Ikväll ska jag på ett spännande möte i Malmö, kommer berätta om det senare beroende på hur det utvecklas.



Jag gjorde lite plockmat till ikväll. Tog ...

foto0891 (MMS)

Jag gjorde lite plockmat till ikväll. Tog vad jag hade hemma. Och det blev kräftstjärtar, champinjoner, keso, grönsaker, majonäs och fetaost.


Jag går min morgonpromenad och det är mörk...

foto0889 (MMS)

Jag går min morgonpromenad och det är mörkt och skönt ute.


Kivik


Äppeltavlan.

Information om tavlan.

Vi tjejer.

Tidigare års tavlor.

Kiviks produkter.

Äpplen.

Olika sorters äpple.

En mindre äppeltavla.

Hamnen i Kivik.

Promenad.

Åt äppelsoppa med curry och  räkor och cream freche.

Utsikt.

Ett träd per äpplesort.

Röda äpplen.

Äpplen på spalje.

Jag köpte äpplemust, olika saftflaskor, aprikosmarmelad, äpplegele,
äpplemos och färska äpplen.

Tack underbara vänner för en trevlig eftermiddag!

Är på Kiviks äppelmarknad!

foto0887 (MMS)

Är på Kiviks äppelmarknad!


Födelsedagsfirande


Vackra blommor.

Mamma och jag.

Några presenter.

Öppnar mina presenter.

Matilda.

Rotfruktsgratäng.

Maten.

Presentbordet.

Matilda.

Elin.

Elin och jag.

Fredrik.

Charlie.

Jag målar Elins naglar och morfar tittar på.

Aster.

Rödbetskaka.

Päronkaka.



God mat

Kalaset är i full gång!


Duka

Ikväll är det födelsedagskalas för mig, Matilda och pappa. Nu är maten är klar och dukningen är gjord.

Trevlig lördag!








Vattenpärlor

Jag var inne i en butik i Hässleholm häromdagen och köpte dessa vattenpärlor som är jättefina att dekorera vaser och krukor med. Man häller så mycket pärlor man vill ha i en skål och fyller sedan på med vatten. Pärlorna sväller och når den färdiga storleken efter några timmar, och då klara att börja dekorera med.

Körde inom Plantagen tidigare idag och köpte en bukett till mina föräldrar!


Pärlorna i vattnet innan de börjat svälla.

Förpackningen.

Efter ungefär en timme såg det ut såhär.

Efter tre timmar är de klara.

Vackra gladiolus pryder numer vardagsrummet i en vas full med vattenpärlor.

Bakat och lagat mat

Matilda kom hit i eftermiddags, vi har tillsammans med mamma bakat bröd, kakor och lagat mat inför kalaset imorgon. Det är jag, Matilda och pappa som ska ha gemensamt födelsedagskalas. Vad vi gjort, får ni se efter morgondagen. Vill ju inte att gästerna i förväg ska läsa vad som bjuds!




Grillen startad och vinet upphällt dvs. Fr...

foto0879 (MMS)

Grillen startad och vinet upphällt dvs. Fredagsmys!


Tentan är skriven och det gick över för...

Tentan är skriven och det gick över förväntan. Jämförde efteråt räkneuppgifterna med andra från klassen. Och antigen är vi lika tröga allihopa eller så är jag ett geni. Det tar några veckor innan vi får veta vilket. Men just nu lever jag i tron om att jag är ett geni!


Jag köpte en ny bok idag som tänkte börja ...

foto0875 (MMS)

Jag köpte en ny bok idag som tänkte börja läsa nu, Den svarta löparen av Kristina Appelqvist. Spännande! För övrigt så jag har en väldig träningsvärk i mina vader efter både gårdagens och dagens hoppande. Men jag hade kunnat haft hundra gånger värre smärta i benen för hoppa det ska jag. Och ikväll har jag dessutom stretchat. Så förhoppningsvis känns det bättre imorgon.


Innehållet i min baklucka var tidigare vär...

foto0871 (MMS)

Innehållet i min baklucka var tidigare värt flera tusen kronor. Var och köpte en bärbar dator till mamma, födelsedagspresenter till mig och mat till kalaset på lördag. Kul!


Vilket skönt väder det är idag! Kommer def...

foto0750 (MMS)

Vilket skönt väder det är idag! Kommer definitivt bli någon aktivitet utomhus för min del. Lutar nog först åt en cykeltur sen kanske en joggingrunda ikväll. Gäller att ta vare på dagar som denna. Snart bara två veckor kvar tills jag ska komma i mina byxor, så jag måste lägga på ett kol med träningen!


Hopprep

Jag har hoppat 160 hopp med mitt hopprep, är det bra eller dåligt? Vilken effekt det känns som det har. Är riktigt skönt efteråt.

Ikväll börjar Berg flyttar in och nya humorserien Välkommen åter. Det ska vi glo på!


Berg och Svan.


Jag har köpt ett hopprep som jag tänkt kö...

foto0865 (MMS)

Jag har köpt ett hopprep som jag tänkt köra med hemma. Så nu blir det förutom sit-ups i styrka även hopp. En bra början. Hur många hopp ska jag göra? Jag vet inte.


Räknar

Jag gör ingenting förutom att försöker koncentrera mig på skolan. Har tenta på fredag och det känns som det kommer gå åt skogen. Uppbenbarligen är jag trög just nu för jag kan inte räkna. Förutom det så ska två projektarbeten redovisas denna vecka, ett är klart, ett återstår. På måndag är det ny kurs och nya tag.

Återkommer när jag har mer vettigt att skriva om. Så länge, håll tummarna för mig på fredag!

Bakat ikväll också, GI chokladmuffins! Jät...

foto0858 (MMS)

Bakat ikväll också, GI chokladmuffins! Jättegoda och lätta att göra. Ett bra alternativ med mindre kolhydrater.


Om ni inte smakat detta vinet så gör det, ...

foto0854 (MMS)

Om ni inte smakat detta vinet så gör det, så gott! Passar utmärkt till maten ikväll, ugnsbakad lax med purjolöksås toppat med stenbitsrom.


Äppelpaj

Jag har bakat GI äppelpaj som serverades med vaniljkesella, mums!









Sverigedemokraterna

Jag tänker inte kommentera Sverigedemokraternas ingång i Riksdagen mer än att hänvisa till Katrin Zytomierskas inlägg på hennes blogg. Hon har en poäng i delar av det hon skriver. Så enkelt är det.


Läs inlägget här: http://www.finest.se/katrin


Jag är så förbannat nöjd och stolt öv...

Jag är så förbannat nöjd och stolt över dagens stora redovisning som jag och M genomförde för ledningsgruppen på Axfood Närlivs i Tyringe. En redovisning om vårt projektarbete vi arbetat med sedan i våras. Vi fick mycket beröm och höra ord som 'kanon' och 'superbra'. Detta trots att 50% av gruppens medlemmar var hemma för vård av barn (!?)


Valvaka

Antingen är det någon som sitter och uppdaterar min blogg konstant nu ikväll eller så är det flera stycken olika som är inne och besöker. För så många klick som min blogg haft idag har jag inte sett tidigare. Vilket är kul!

Valvakan har jag följt sedan det började sändas. Jag tittade först på TV4 men tröttnade när de jämt och ständigt gick till reklam eller avbröt mitt i en diskusion. För mig blev det istället SVT, betydligt bättre.

Läget just nu är att den blå sidan får 173 mandat, rödgröna 156 och SD 20 stycken. Hör också att Sverigedemokraterna ökat i Skåne, hela 10 procent har de än sålänge. Men än sålänge är ingenting klart än. Vi väntar med spänning, även ifall det lutar åt att Fredrik Reinfeldt!


Söker boende

Praktiken närmar sig och jag måste börja ta tag i det. Just nu har jag ingen aning och är öppen för det mesta. Dvs. vart som i Sverige är faktiskt intressant. Jag kan välja ett säkert kort, som Lund eller Malmö men jag är ung och vill vidga mina vyer. Och finns möjlighet till förändring tar jag gärna den.

Därför undrar jag om det finns någon eller någon som känner någon som kan tänka sig att hyra ut en lägenhet till mig någonstans i Sverige from. vecka 46 och 10 veckor fram. Främst i veckorna och men kanske också någon helg. Därefter kan jag söka mig en praktikplats. Förstår om det i princip är omöjligt, men frågar man inte så vinner man inte :-)



Jag har lagt min röst och är mycket nöjd. ...

foto0845 (MMS)

Jag har lagt min röst och är mycket nöjd. Ikväll bänkar jag mig framför valvakan och hejar på Alliansen!


Loppis lördag


Emelie vid hennes stånd.

Loppisen.

Elin kom och var med oss under dagen.

Parkeringen blev full så då valde man åkern istället.

Mamma, Emelie.

Dottern My.

Johanna, Emma, Matilda och Elin.

Tjejkväll hos Marit


Jättegod mat!

Veronica, Sara och Marit.

Jag.

GI efterrätt, limegrädde med frukter.. gulligaste Marit tänkte på min diet! Tack.

Middag hos Marit och vi har jättetrevlig!

foto0835 (MMS)

Middag hos Marit och vi har jättetrevlig!


Jag cyklade till loppisen i dag. Tror det ...

foto0834 (MMS)

Jag cyklade till loppisen i dag. Tror det är närmare en mil. Och det börjar kännas i benen nu. Det blåste nämligen halvstorm.. Det blev att jag lastade in cykeln i bilen när jag skulle hem. Tror jag hade blåst omkull annars. Men det har varit en toppen dag. Ikväll middag i Malmö, trevligt!


My kom och hälsa på, mys!

foto0825 (MMS)

My kom och hälsa på, mys!


Jag har fyndat, skor och jacka.. allt för ...

foto0824 (MMS)

Jag har fyndat, skor och jacka.. allt för en hundralapp!


Loppisen i Uppåka är i gång och här är så ...

foto0823 (MMS)

Loppisen i Uppåka är i gång och här är så mycket folk! Söta Emelie är också här, som försäljare.


Motion







Glass

Jag har gjort GI-glass i eftermiddag, två olika sorter.. en ny blåbärsglass och en yogurtglass.








Höstdag








Stan

Ikväll blir det en trevlig runda på stan. Drinkar står på schemat. För mig, vatten och kanske ett glas torrt vitt vin (minst kolhydrater). Men först bakning och eventuellt ny glass. Återkommer med resultat.

Trevlig helg, min har redan börjat!


Viktnedgång

Jag har kört GI/LCHF i snart två veckor och jag går inte ner i vikt eller minskar i omfång. Principen är att inte äta kolhydrater. Man ska som mest äta 20 gram per dag. Jag tycker jag göra allt rätt. Äter rätt och motionerar. Kan det vara att jag äter FÖR lite, kanske ska jag äta mer kolhydrater för att nå upp till de 20 gram?

Frukost: En egenbakat GI brödskiva med smör, ost eller skinka. En liten A-fil låglaktos tallrik (2g kolhydrater) med lite müsli av Paulins (kan det vara den som inte är nyttig?)

Mellanmål: Ibland några nötter, ibland ingenting

Lunch: Keso, avokado, ost och grönsaker, försöker oftast äta med något kött till.

Mellanmål: Ibland några nätter, ibland ingenting

Middag: Kött, avokado, keso, fetaost och grönsaker. Lite varierande tillbehör beroende på vad det är för kött.

Ja, sen äter jag inget mer. Ska jag äta mer för att gå ner? 


Är det någon som är mer insatt i GI/LCHF och kan berätta vad jag gör för fel. Jag är ju så taggad men det känns förjäves om ingenting händer och jag vägrar att ge upp.


Morgonens motionstur blir kombinerad gång ...

foto0820 (MMS)

Morgonens motionstur blir kombinerad gång och jogging, gött!


Sprungit

Jag har varit ute och sprungit, hör och häpna. Det gick bra och var till och med riktigt skönt. Sprang och powerwalkade om vartannat. Andningen är ett litet problem, då jag gärna flåsar än att andras normalt. Men jag har förstått att det kommer rätta sig med tiden.

Nu är jag så peppat, den 9 oktober ska jag vara någorlunda fit!




Tack

Vill passa på att tacka för kommentarer och mail om en sierska. Jag har fått tips som jag absolut ska överväga att följa upp vidare!



Återbesök

Besöket på Media Markt gick bra. Jag fck prata med samma person som jag hämtade ut datorn hos igår. Hon tyckte det var för tråkigt att de inte lagat den. De tog ialla fall in den igen och jag har återigen fått lånedator.



Dator

Nu ska ni få höra. Som ni kanske kommer ihåg så lämnade jag ju in min dator till Media Markt i Lund i slutet av juli och jag berömde dem så för de var så trevliga och duktiga. Jag är snart beredd att ta tillbaka det.

De sa att det skulle ta ungefär en månad innan dator var klar. Men förra veckan när jag fortfarande inte hört något så ringde jag dit. Då visade det sig att datorn varit klar sedan den 16 augusti. Och att de då skickat ut sms om att den var klar. Detta sms har jag inte fått. Jag vet sedan förra året, då datorn också lämnades in, att det var problem med den tjänsten även då trots att de har rätt nummer. Igår åkte jag ialla fall och hämtade min efterlängtade dator.

Datorn hade fått en ny hårddisk, så nu var ju faktiskt hela datorn nästan helt ny. Tycker dock det är lite märkligt att de bytat hårddisken, när det var laddningen som det var fel på. Men jag är ju inte så insatt i tekniken så jag lämnar det.

När jag kom hem och startade datorn så reagerade jag direkt. Bakgrundsbilden var kvar, alla bilder, samt alla program var kvar. Och dessutom så fungerade fortfarande inte laddningen. De har ju inte lagat den, så Ikväll får jag köra dit igen, och då ska de få veta ett och annat för nu är jag riktigt irriterad på detta!


Kläder

Blev lite shopping idag också, inte klokt vad lätt man kan göra av med pengar!


Guldfynd rånad

I lilla Lund kan även Guldfynd bli rånad, galet!


Slänger in dagens lunch, ugnsstekt falukor...

foto0815 (MMS)

Slänger in dagens lunch, ugnsstekt falukorv med fetaost och grönsaker. Mums!


Loppis

I helgen är det dags igen för Uppåkra Loppis. Förra gången vi hade det blev det en riktig succé och nu till helgen blir loppisen ännu större. Lördag och söndag 18 & 19 september mellan klockan 12-16.

Knästorps Kvarnväg 287-16
245 93 Staffanstorp


Välkomna!


Jag är ute och går min morgonpromenad!

foto0814 (MMS)

Jag är ute och går min morgonpromenad!


Tågolycka

Det är så tragiskt. Tankarna att något sådant ska behöva hända i Sverige gör en mörkrädd. Hade det varit för någon månad sedan hade denna 24 åringa tjejen kunnat varit jag. Stockholm - Malmö en söndag, klockan 17.40.. det var en typisk Johanna avgång.. fy!


Sture

Grattis min fina katt på namnsdagen!






Sierska

Är det någon som känner till en bra sierska eller medium? Jag skulle vilja ha vägledning om min framtid nämnligen.. Inte om död och liknade mer om familj, barn, jobb osv. Har ni hört talas/provat någon som är bra så får ni gärna meddela. Förstår om svar uteblir då detta inte är så vanligt, men OM så tack!

Har tittat på internet och hittat christeldahlin.com som verkar väldigt bra och har fått goda recensioner. Kan det vara värt att testa kanske. Eller kommer jag bli mer nojig än vad jag redan är?



Har faktiskt varit i kontakt med en sierska en gång i mitt liv. Det var via mail, och man fick ställa EN fråga för en viss peng. Min fråga handlade om mitt och Rs förhållande skulle hålla under de 10 månaderna som han skulle jobba i Stockholm. Och ja, det skulle hålla under den tiden, fick jag som svar.. Vilket det också gjorde. För nästan på dagen efter tio månader så tog det slut.. inbillning eller inte. Men hade jag betalt mer så kanske jag hade fått reda på fortsättningen också..

Kan det vara svaret som omedvetet drog oss in i tankarna att bryta upp eller var det bara så det skulle vara. Om jag nu går och spår mig, kommer jag omedvetet styra hela mitt liv åt det håll som sierskan säger, eller är det redan förutbestämt?

Att gå hem från stan kissnödig, varm, med ...

foto0809 (MMS)

Att gå hem från stan kissnödig, varm, med tung väska och försenad pms (om det ens existerar) är inget att rekommendera. Bara så ni vet. Men skam den som ger sig, snart är jag hemma:)


Det blev varken den inplanerade morgonprom...

foto0806 (MMS)

Det blev varken den inplanerade morgonpromenaden eller cykelturen till centralen imorse för regnet öser ner och jag har inga regnkläder Kan vara dags att köpa ett regnställ så inte vädret ska hindra mig från att motionera. Vad tycker ni om min nya sjal? Visst är den snygg, present från min kära syster!


Firande

Pappa fyller år idag, så det blev firande här hemma!


Pappa.

Fredrik, Matilda och mamma.

Fruktsallad med vispgrädde.


Helgen


På ett café för att äta lunch.

Det mysiga caféet.

Lite suddig, men ganska rolig bild.

Sniglar.

Mot ett träd.

Vackert.

Rättar till läppstiftet innan det är dags att gå på stan igår kväll.


Jag har haft en underbar helg, helt fantas...

foto0802 (MMS)

Jag har haft en underbar helg, helt fantastisk och farligt bra för att vara ärlig. Nu börjar den tyvärr lida mot sitt slut.. Men först ska vi fira pappa ikväll som fyller år idag!


Jag har shoppat och gjort av med massor av...

foto0788 (MMS)

Jag har shoppat och gjort av med massor av pengar idag. Det känns fantastiskt att kunnat unna sig det. Två par stövlar från Vagabond och ett par chinos från Fillippa K. Tror att stövlarna på bilden ska invigas i kväll.


Sallad med räkor och avokado till lunch, g...

foto0765 (MMS)

Sallad med räkor och avokado till lunch, gott och nyttigt!


Kör en spontan fredags AW!

foto0760 (MMS)

Kör en spontan fredags AW!


Tog sovmorgon imorse och nu efter frukost ...

foto0759 (MMS)

Tog sovmorgon imorse och nu efter frukost så är det dags för att sätta sig och plugga.


Strax dags för morgonens första cykeltur, ...

foto0756 (MMS)

Strax dags för morgonens första cykeltur, idag tillsammans med mamma!


Coleslaw

Kvällens GI - middag, biffar smaksatta med chili och egengjord coleslaw. 



Kan någon ge mig motivationen tillbaka var...

foto0754 (MMS)

Kan någon ge mig motivationen tillbaka varför jag ska gå klart detta läsår. Utbildningen är bra, det är inte det. Utan det är andra orsaker som gör att jag håller på att kvävas varje gång det är dags att åka till Hässleholm. Tack!


Kväll

Eftermiddagen och kvällen har gått i etthundratjugo. Jag har tvättat, gjort LCHF - glass, lagat middagen till ikväll och förberett morgondagens middag samt varit och fikat med söta L.


Grönsakerna som vi hade till middagen.

Crepes/pannkaka med lax, grönsaker och philadelphia ost.

Biffar med chili i till morgondagen.
Goda var dem, var ju tvungen att smaka. Därav den halva biffen.


LCHF - glass med blåbär. Var väl sådär, till nästa gång ska blåbären delas.


Älskar Oscar Linnros! Han är rent ut sagt ...

foto0753 (MMS)

Älskar Oscar Linnros! Han är rent ut sagt förjäkla bra. Från och med nu.. Vilken text, synd om killen. Kan det handla om Veronica Maggio.. Nu är jag påväg till stan och ska fika.


Resa

Så här brun och fin var jag när vi lämnade Italien. Åhh, vad jag längtar iväg igen! Dags att börja leta efter ny resa?! Vart vet jag dock inte än..



Gräddar pannkakor innehållande dinkel infö...

foto0748 (MMS)

Gräddar pannkakor innehållande dinkel inför morgondagens meny och äntligen har jag börjat lära mig rätt teknik, har alltid annars misslyckats med det. De kommer serveras med sallad, rödlök och rökt lax.


Socialdemokraterna mutar med äpple och Mil...

foto0745 (MMS)

Socialdemokraterna mutar med äpple och Miljöpartiet delar ut flygblad. Snart val och det ska bli så spännande. Har ni klart för er hur ni ska rösta? Jag har, i riksdagsvalet i alla fall. Men i landstinget och kommunvalet är jag fortfarande tveksam. Det kanske klarnar, har ju knappt två veckor på mig att bestämma.


Morgon cykeltur

Godmorgon,

Nu har jag precis varit ute och cyklat morgonens första runda. Friskt och skönt väder. Andra rundan blir när jag cyklar till centralen om en drygt halvtimme. Men först är det dags att äta frukost, GI- bröd med smör, ost och skinka och till det vatten.

Önskar er alla en trevlig måndag!


Öland


Fredagskväll med ost och kex.

Borgholms hamn.

Påväg till Borgholms slott och Solliden.

Vackert.

Trappan upp till Borgholms slott.

Borgholms slott.

Vilius på andra sidan.

Innergård.

Fasad.

Gången.

Jag och Veronica.

Johan på muren runt slottet.

Fika utanför Solliden.

Våffla, sylt och grädde.

Johan och Marit utanför Sollidens slott.

En fin staty i trädgården.

Kungafamiljens sommarhus.

Ros i Hollänska trädgården.

Stenträdgården.

Baksidan på slottet.

Problem med gräsklipparen som engagerade flera av oss.

Johan.

Vilius klipper gräset.

Johan.

Från huset.

Promenad vid stranden.

Ett roligt hus.

Johan, Veronica och Marit.

Johan och Kerstin.

På promenad.


Till Lund från Öland.

foto0744 (MMS)

Till Lund från Öland.


Frukost med havsutsikt!

foto0738 (MMS)

Frukost med havsutsikt!


Vi hänger i solen på altanen med dryck och...

foto0737 (MMS)

Vi hänger i solen på altanen med dryck och snacks, det är gött!


Borgholms slott!

foto0736 (MMS)

Borgholms slott!


Vi är på Öland och har det underbart. Ost,...

foto0735 (MMS)

Vi är på Öland och har det underbart. Ost, kex och vin med goa vänner framför brasan. Kan inte bli så mycket bättre!


Tillbaka till brottsplatsen för att hämta ...

foto0733 (MMS)

Tillbaka till brottsplatsen för att hämta upp resten av ligan!


Ledig

Vilken underbar dag! Jag är ledig och har haft fullt upp, bakat frökex, pluggat och varit på banken. Nu håller jag på att packa klart för snart åker jag till Öland.


Cykeltävling

När jag cyklade vidare hem sen så hade jag en ofrivillig cykeltävling med en kille. Han körde om mig på en raksträcka och tittade på mig precis som jag var världens mest långsamma cyklist.

Detta fick mig att ge järnet på cyklen. Jag gav allt, för denna irriterande killen skulle få sig en omgång. I den kommnde uppförsbacken tog jag igen på honom. Jag körde om och fortsatte sedan trappa på för att han inte skulle lyckas köra om mig för andra gången. Jag kände hur han flåsade i nacken på mig men jag gav mig inte. Han skulle inte om. Och han lyckades inte heller. När jag skulle svänga ner till mig så såg jag honom långt borta trampades med andan i halsen.

Recept bröd

Jag bakade ju ett gott GI bröd igår, och tänkte att jag skulle ge er receptet. Det var så gott och nyttigt. Man kan också byta ut nötterna och aprikoserna mot oliver, stekt bacon eller hackad spenat.


GI - bröd, 1 styck:

3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter, mandel, valnötter, cashew, paranötter
4 st aprikoser, torkade, i bitar
1 tsk salt
6 dl yoghurt, naturell
1,5 tsk bikarbonat

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrö. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter.


Jag har tappat en sax på min tå, med spets...

foto0727 (MMS)

Jag har tappat en sax på min tå, med spetsen neråt. Kan lova att det blödde och gör ont.. Undviker att gå helt enkelt. Nu, påväg hem och tvätta och förbereda inför helgens aktiviteter. Ska nämligen på en trevlig weekend!


LCHF

I dag är det den 1 september och jag skulle egentligen haft börjat med mitt projekt - LCHF. Men på grund av olika anledningar så kommer detta att skjutas upp en vecka. Istället har det letas och skrivits recept och nu ikväll har det bakats bröd. Det blev också en cykeltur till Willys i ösregnet för att handla. Så nu är kyl och skafferi fyllt.


Bröd.

Recept och kommande veckas handlarlista.

Kylskåpet.

Frön och nötter.

Italien

Vid poolen.

Matilda med en god drink i handen.

Jag solar.

Matilda hänger på Nemo.

Vårt hotell.

Jag på Nemo.

Solstolarna vid poolen.

Jag i min sexigt guldiga bikini.

Längs strandpromenaden och centrum i Terracina.

Marknad.

En av alla katter.

Mopeder var där gott om.

Stranden.

Felparkerad.

Terracina centrum.

Hund som åker moped.

Solnedgång i Terracina.

Jag utanför ett myigt café.

Matilda framför ett av deras roliga träd.

En kväll var vi på vinprovning.

Vinprovning på Sant Andreas vingård.

Druvorna.

Ägaren av gården, samt provningen.

De olika vinderna vi provade.

Sen åt vi middag på en restaurang ute på landsbygden.

Berg och landet.

En dag åkte vi till Rom för en heldag där.

Matilda inne i S:t Petri kyrkan.

Jag.

Kyrkan.

En nunna som har bråttom.

Vackert.

I Vertikanstaten.

S:t Petri kyrkan.

Vertikanstaten.

Colosseum.

Colosseum från en annan vinkel.

Ruiner.

Fontana di trevi.

Vi vid fontänen.

RSS 2.0